Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" savās mājās notiekošā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņas turnīra pirmajā mačā sestdien ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:2, 2:0) pieveica Somijas vienību Espo "Blues".

Rīgas "Dinamo" labā trīs vārtus guva Mārtiņš Karsums, bet reizi precīzs bija Andris Džeriņš. Savukārt "Blues" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Miro Āltonens, Juso Ikonens un Tommi Huhtala.


Mača ievadā Rīgas "Dinamo" izveidoja vairākas bīstamas epizodes pretinieku vārtu priekšā, taču ripa spītīgi neatrada ceļu līdz vārtiem. Pirmās trešdaļas septītajā minūtē rīdzinieki palika mazākumā un zaudēja vārtus, kad 11 sekundes pirms vairākuma beigām Āltonens neviena nepiesegts nonāca vārtu priekšā un ripu raidīja vārtu tukšajā stūrī.

Turpinājumā cīņas gaita bija mierīga, bet pirmās trešdaļas beigās iniciatīvu pārņēma Rīgas "Dinamo" hokejisti un panāca neizšķirtu, kad pēc lieliskas Ginta Meijas piespēles Džeriņš eleganti apspēlēja "Blues" komandas vārtsargu Anti Ori un ar nūjas neērto pusi meta ripu vārtu tīklā - 1:1.

Otrās trešdaļas 28.sekundē "Blues" komanda palika mazākumā, taču "Dinamo" vairākumā neizdarīja nevienu bīstamu metienu pa vārtiem, līdz ar to rezultāts nemainījās. Pāris minūtes vēlāk laukuma saimnieku spēle pajuka, kas "Blues" hokejistiem minūtes laikā ļāva gūt divus vārtus un pārņemt vadību ar 3:1.

Nonākuši iedzinēju lomā, Rīgas "Dinamo" spēlētāji bieži uzturējās pretinieku aizsardzības zonā, taču pārliecinoši darbojās "Blues" vārtsargs Ore un rezultāts nemainījās. Otrās trešdaļas vidū viesi palika mazākumā un šī vairākuma realizēšanai "Dinamo" komandai bija nepieciešama minūte. Miks Indrašis izdarīja precīzu piespēli vārtu priekšā Karsumam, kurš neatstāja nekādas cerības Orem - 2:3.

Mirkli vēlāk mazākumā jau nācās spēlēt mājiniekiem, tomēr šajā vairākumā "Blues" komandai neizdevās gūt vārtus, bet cīņas turpinājumā abas komanda spēlēja diezgan mierīgi un reālu iespēju veikt vēl kādu precīzu metienu nebija.

Arī trešā trešdaļa sākās mierīgā cīņā un daudz bīstamu momentu nebija ne pie vienas komandas vārtiem, bet turpinājumā "Dinamo" pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un mača 47.minūtē skaitliskajā vairākumā panāca izlīdzinājumu. Matjē Karls izdarīja spēcīgu metienu no zilās līnijas, bet vārtu priekšā acīgākais izrādījās Karsums, kurš pielika nūju un mainīja ripas lidojuma virzienu.

Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki sāka spēlēt arvien aktīvāk un trīs ar pusi minūtes pirms spēles pamatlaika beigām izvirzījās vadībā, kad pēc Indraša piespēles no aizvārtes Karsums viltīgi pa ledu ieslidināja ripu starp Ores kājsargiem - 4:3. Šie Karsumam bija trešie vārti šajā mačā, bet Indrašis tika pie trešās rezultatīvās piespēles.

Nonākuši zaudētājos, "Blues" hokejisti metās atspēlēties un divas minūtes pirms mača beigām laukumā sūtīja sesto spēlētāju, taču "Dinamo" nosargāja minimālo pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Par mača labāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" sastāvā tika atzīts aizsargs Guntis Galviņš.

Kā ziņots, vēl vienā pirmās dienas spēlē latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā atjaunotā KHL komanda Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 4:2 pieveica Mitišču "Atlant".

Turpinājumā svētdien Rīgas "Dinamo" sacentīsies ar "Atlant", bet otrdien spēkosies ar "Lokomotiv" komandu. Savukārt trešdien notiks spēles par vietām. Visi "Dinamo" mači sāksies plkst.19.30.

Rīgas "Dinamo" gatavošanās ciklu jaunajai sezonai sāka ar zaudējumu 1:2 Daugavpilī pret Minskas "Dinamo", bet turpinājums izdevies sekmīgs. Vispirms Piņķos ar 2:1 izdevās uzvarēt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", bet turpinājumā Ņižņijnovgorodā notikušajā turnīrā ar 3:2 pagarinājumā tika uzveikta Maskavas "Spartak", ar 5:3 Latvijas klubs pieveica pašreizējos Gagarina kausa turētājus Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, un ar 3:0 pieveica vietējo "Torpedo" komandu (Māris Jučers savos vārtos neielaida nevienu ripu). Savukārt šī turnīra finālmačā Rīgas "Dinamo" ar 2:3 piekāpās "Spartak".

"Latvijas dzelzceļa" kauss Latvijas klubam ir pēdējais pirmssezonas turnīrs. Tajā Rīgas "Dinamo" komandai traumas dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Jau vēstīts, ka 2009.gadā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv", kas pirmajā reizē finālmačā pieveica Latvijas klubu, bet pērn pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Pusotru nedēļu pēc šī triumfa pērn "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" komanda pagājušā gada turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!