Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā palīdzēja Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 6:3 (2:0, 1:0, 3:3) uzveikt Ufas "Salavat Julajev".


Maskava, 28.sept., LETA. Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā palīdzēja Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 6:3 (2:0, 1:0, 3:3) uzveikt Ufas "Salavat Julajev".

Jau mača piektajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Vladimirs Brjukvins, bet pēc trim minūtēm maskaviešu pārsvaru dubultoja Aleksejs Tereščenko.

Turpinājumā komandas apmainījās asumiem, bet spēles vidū bijušais KHL Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons mājinieku labā guva trešos vārtus.

Otrās trešdaļas pēdējā minūtē Karsums par klupināšanu nopelnīja savai komandai mazākumu, kuru gan viesi neizmantoja. Tiesa, nedaudz vēlāk latvietis atkal devās uz noraidīto soliņa, un Igors Grigorenko realizēja "Salavat Julajev" nopelnīto vairākumu.

Sešas minūtes vēlāk, trešās trešdaļas vidū, Maksims Pestuško atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Turpinājumā pēc divām minūtēm mājinieki ieguva tiesības izpildīt soda metienu, bet Daniils Tarasovs bija neprecīzs, turklāt 20 sekundes vēlāk maskavieši zaudēja otros vārtus, kad precīzs bija Līnuss Umarks.

Tiesa, divas minūtes vēlāk Karsums atjaunoja ierasto trīs vārtu pārsvaru, bet nedaudz vēlāk Dmitrijs Makarovs viesiem vienus vārtus atguva. Punktu mačam pēdējās spēles sekundēs pielika Robinsons, kurš panāca 6:3.

Karsums šajā duelī laukumā pavadīja 15 minūtes un 15 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem un uzvarot vienā no diviem iemetieniem, kuros piedalījās. Tāpat viņš izpildīja trīs spēka paņēmienus, divas reizes bloķēja pretinieku komandas mestās ripas un nopelnīja četras soda minūtes.

Šīs sezonas 12 spēlēs Karsums guvis četrus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Maskavas komanda KHL atteikumu draftā ievietoja citu Latvijas uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, ko vēlāk izvēlējās viena no līgas vājākajām komandām Habarovskas "Amur". Tiesa, pirmdien pēc Daugaviņa iniciatīvas notika maiņas darījums, kā rezultātā viņš pievienojās latviešu speciālista Pētera Skudras trenētājai Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Tāpat uzvaru pirmdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas izbraukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja slovāku klubu Bratislavas "Slovan".

Kā zināms, iepriekšējā mačā pret Maskavas "Dinamo" Pujacs guva smadzeņu satricinājumu, tādejādi šajā spēlē laukumā nedodoties.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" komanda ar iekrātiem 27 punktiem 13 mačos pacēlusies uz trešo pozīciju, bet līdere ar 29 punktiem 14 dueļos ir Maskavas CSKA.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 16 punktiem 14 mačos ieņem 13.vietu, turklāt jau sāk atpalikt no labāko astotnieka, kas ir sešu punktu attālumā.

Tikmēr Austrumu konferences līderi ar 28 punktiem 14 mačos ir Omskas "Avangard", bet "Ņeftehimik" ar 23 punktiem 15 spēlēs ieņem sesto vietu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!