Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums iekļuvis starp Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītā kalendārā gada statistiskajiem līderiem, liecina līgas veiktais apkopojums.

Pagājušā kalendārā gada laikā Karsums spēlējis Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", kā arī līgas pēdējo divu gadu čempionvienībā Maskavas "Dinamo", kurai viņš pievienojās pirms šīs sezonas.

Šajā laikā Karsums guvis 12 vārtus vairākumā, kas ir līgas labākais rādītājs. Šajā statistiskajā elementā viņš līdera godu dala ar norvēģi Patriku Tūresenu (Sanktpēterburgas SKA), Danisu Zaripovu (Kazaņas "Ak Bars" un Magņitogorskas "Metallurg", kā arī čehu Janu Bulisu (Čeļabinskas "Traktor").

Tāpat latvietis guvis vārtus 40,9% spēļu, kurās izgājis uz ledus. Šajā rādītājā viņš ir nepārspēts līgas līderis.

Karsums savainojuma dēļ izlaidis pēdējās astoņas Maskavas kluba spēles pēc kārtas.

Gada statistiskajā apkopojumā iekļuvis arī Rīgas "Dinamo" komandas zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists, kurš saskāries ar lielāko pēcspēles metienu skaitu - kopumā 33.

Šajā apkopojumā izcēlies arī KHL spēles pārraugošais latviešu tiesnesis Eduards Odiņš. Viņš kā galvenais tienesis darbojies 70 spēlēs, šī rādītāja līdera godu dalot ar Vjačeslavu Bulanovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!