Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Vienīgajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta sestdienas spēlē pie uzvaras Maskavas pilsētas derbijā tika "Dinamo" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet to vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Aizvadītajā spēlē "Dinamo" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja "Spartak" komandu.

Karsums darbojās savas vienības otrajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadot 14 minūtes un 40 sekundes. Latvieša kontā viens metiens pa vārtiem, kā arī zaudējumi abos iemetienos.

Uzvarētāju labā vārtus guva Jurijs Babenko un Konstantīns Glazačevs.
"Dinamo" klubs izcīnījis trīs uzvaras pēdējās četrās spēlēs, bet "Spartak" kontā tagad ir trīs neveiksmes pēc kārtas.

Kā ziņots, KHL Disciplinārā komiteja piektdien atstāja nemainīgu Karsumam piešķirto spēles sodu. Noraidījumu uz 5+20 minūtēm Karsums saņēma ceturtdien aizvadītajā spēlē pret latvieša Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību. Cīņas izskaņā Karsums no aizmugures iespēra "Lokomotiv" spēlētājam Mihailam Pašņinam, bet līgas čempione "Dinamo" cieta neveiksmi ar rezultātu 1:3.

Automātiski mačs latvietim būs jāizlaiž, ja viņš šīs sezonas laikā nopelnīs vēl kādu 5+20 minūšu noraidījumu. Tāpat diskvalifikācija viņam var pienākties arī, ja tiks sakrāti vairāki mazāki disciplinārie sodi.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā iepriekšējo divu sezonu līgas spēcīgākā komanda Maskavas "Dinamo" ar 28 punktiem 14 mačos ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no līgas līderes Sanktpēterburgas SKA, bet par četriem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!