Foto: LETA
Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums svētdien otrajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pēc kārtas veica rezultatīvu piespēli, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, ko pārstāv vēl viens uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kā arī treneru Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva tandēms, izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas. Tikmēr pēc savainojumu ārstēšanas uz ledus atgriezās latvieši Jānis Sprukts un Artūrs Kulda.

Aizvadītajā cīņā "Dinamo" komanda izbraukumā ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) pārspēja Habarovskas klubu "Amur", bet pēc Karsuma ļoti acīgas piespēles 23 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām neizšķirtu 2:2 panāca Aleksejs Cvetkovs.

Karsums spēlēja savas komandas otrajā maiņā, uz ledus pavadot 14 minūtes un 57 sekundes. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Šīs sezonas 17 mačos latvietis guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.
Tikmēr Daugaviņš spēli uzsāka savas vienības pirmajā maiņā, pirmās trešdaļas izskaņā par sitienu ar nūju un rupjību nopelnot četras noraidījuma minūtes. Uzbrucējs uz ledus pavadīja 15 minūtes un astoņas sekundes, veica vienu metienu pa vārtiem un izprovocēja divus noraidījumus.

Svētdien laukumā pēc teju mēnesi ilgas pauzes atgriezās uzbrucējs Jānis Sprukts, palīdzot Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēt Novokuzņeckas "Metallurg" vienību un svinēt savu trešo uzvaru pēc kārtas.

Sprukts savainojuma dēļ bija izlaidis 12 no savas komandas iepriekšējiem 13 mačiem. Laukumā viņš nebija devies kopš 22.septembra.

Latvietis darbojās viesu komandas ceturtajā maiņā, uz ledus pavadot astoņas minūtes un 39 sekundes. Trešajā trešdaļā nospēlējot vien 50 sekundes, Sprukts statistikā atzīmējās ar uzvarām četros no sešiem iemetieniem.

Vienīgos vārtus trešās trešdaļas 12.minūtē guva Jevgēņijs Gračovs, bet kanādietis Kērtiss Senfords "Lokomotiv" vārtos tika galā ar visiem 36 metieniem.

Savukārt pirmoreiz kopš 10.septembra uz ledus svētdien izgāja iepriekš savainotais aizsargs Artūrs Kulda, kura pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda izbraukumā ar 4:2 (2:0, 2:1, 0:1) uzvarēja Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Kulda laukumā atgriezās savas komandas otrajā aizsargu pārī, nospēlējot 20 minūtes un septiņas sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Statistikā aizsargs izcēlās ar diviem bloķētiem metieniem un vienu spēka paņēmienu.

Nākamo maču Ufas klubs aizvadīs otrdien Rīgā pret vietējo "Dinamo" komandu.
Pie pirmās uzvaras pēdējos trīs mačos svētdien tika latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) pārspēja Kazaņas "Ak Bars".

Citā mačā trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Vladivostokas "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins. Vienība savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Soči" hokejistus, mājinieku vārtsargam Ivanam Naļimovam tiekot galā ar visiem 26 pretinieku metieniem.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 39 punktiem 18 spēlēs ieņem ceturto vietu, "Torpedo" seko pozīciju zemāk ar 32 punktiem 19 cīņās, bet "Lokomotiv" ar 25 punktiem 17 mačos atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt Austrumu konferencē "Salavat Julajev" ar 35 punktiem 19 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Admiral" ar 16 punktiem 17 cīņās atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!