Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Kazaņas "Ak Bars" otrdien oficiāli izplatīja informāciju par komandas jaunās sezonas kontūrām, apstiprinot ievērojamu sastāva pārbūvi.

Kazaņas kluba jaunā seja skar arī Latvijas hokeju, jo iepriekš šajā komandā spēlēja latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš. Viņš jau iepriekš apmaiņā pret kompensāciju tika aizsūtīts uz pērnās sezonas Gagarina kausa finālistu Čeļabinskas "Traktor" nometni.

Pēc līgumu termiņa noslēguma jaunas vienošanās netika panāktas ar aizsargiem Denisu Kuļašu un Vadimu Homicki, kā arī uzbrucējiem Alekseju Morozovu, Danisu Zaripovu, Jevgēņiju Skačkovu un Jarko Imonenu.

Klubu pameta arī uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, kurš atgriezās Mitišču vienībā "Atlant", bet pēc abpusējas vienošanās līgums tika lauzts arī ar uzbrucēju Niko Kapanenu.

Viņu vietā komandai pievienojušies aizsargi Aleksandrs Osipovs un kanādietis Šons Heška, kā arī uzbrucēji Kristofers Burks no ASV, Mihails Varnakovs, čehs Tomāšs Vincours, Aleksandrs Svitovs un amerikānis Tims Stepltons.

Burks šosezon bijis latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bostonas "Bruins", Varnakovs kopš 2003.gada spēlējis Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja arī Sanktpēterburgas SKA krāsas, bet Vincours šosezon spēlējis NHL klubos Dalasas "Stars" un Kolorado "Avalanche".

Osipovs pērn spēlēja "Atlant" un SKA komandu rindās, Svitovs pēdējās trīs sezonas pārstāvējis Ufas "Salavat Julajev" krāsas, Stepltons pēc vienas sezonas pavadīšanas Minskas "Dinamo" šogad ASV izlases rindās kļuva par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju, bet Heška pēc astoņu spēļu aizvadīšanas NHL pagājušo sezonu pavadījis Somijā.

Aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņā "Ak Bars" tika līdz Austrumu konferences finālam, kur ar 3-4 zaudēja "Traktor" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!