Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienības Sanktpēterburgas SKA kapteinis Iļja Kovaļčuks gūtās traumas dēļ nespēlēs četras līdz piecas nedēļas, vēsta informācija portālā "championat.com".

"Pēc veiktās medicīniskās pārbaudes kļuva skaidrs, ka Kovaļčuks četras līdz piecas nedēļas nespēs palīdzēt savai komandai," portāls citē savu informācijas avotu.

Kovaļčuks traumu guva mačā pret latvieša Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", pie tam savainojums tika gūts jau cīņas pirmajā periodā. Kā zināms, mačā SKA piedzīvoja zaudējumu ar 1:3.

"Ceram, ka spēlētājs atlabs mēneša laikā vai pat ātrāk," pauda SKA kluba ģenerālmenedžeris Andrejs Točickis.

Kā zināms, Kovaļčuks bija viens no pērnās sezonas finālsērijas labākajiem spēlētājiem. Jau vēstīts, ka pērn SKA pirmo reizi vēsturē kļuva par Gagarina kausa ieguvēju, ar 4-1 pieveicot Kazaņas "Ak Bars" vienību.

Kovaļčuks bija ne tikai finālsērijas rezultatīvākais spēlētājs, bet arī tika nosaukts par labāko uzbrucēju. Krievu superzvaigzne piecos mačos izcēlās ar diviem precīziem metieniem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat Kovaļčuks pērn tika nosaukts par Gagarina kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Viņš 21 mača laikā guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Šajā sezonā uzbrucējs piedalījies trijos mačos, kuru laikā guvis vienus vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!