Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība konstatējusi, ka galvenais tiesnesis 3.februārī pieļāvis rupju kļūdu mačā starp Čeļabinskas "Traktor" komandu un Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību. Tāpat diskvalificēts viens no tiesnešiem, kas vadīja 28.janvāra spēli starp Latvijas vienību Rīgas "Dinamo" un Mitišču "Atlant".

Šīs nedēļas mačā "Ņeftehimik" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2, izšķirošos vārtus gūstot divas minūtes pirms pamatlaika beigām, tomēr šajā epizodē tika pārkāpti noteikumi pret "Traktor" vārtsargu Maiku Gārneru, ko tiesneši nekonstatēja.

Pēc notikušā incidenta galvenais tiesnesis Pāvels Komarovs atstādināts uz trim mačiem.

"Tur bija acīmredzams uzbrukums vārtsargam," portālam "sovsport.ru" paudis Tiesnešu departamenta vadītājs Aleksandrs Poļakovs. "Pāvels Komarovs tobrīd atradās blakus vārtiem, tomēr pieļāva nopietnu pārkāpumu."

Zīmīgi, ka otrs tiesnesis šajā mačā bija Sergejs Kulakovs, kurš ceturtdien par kļūdu citā mačā saņēmis spēles diskvalifikāciju. Spēlē starp Rīgas "Dinamo" un "Atlant" komandām Latvijas vienība bija labāka ar 3:1, uzvaras vārtus trešās trešdaļas vidū gūstot Čārlzam Genovejam. Tiesnešu departaments konstatējis, ka šo vārtu gūšanas brīdī latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts traucējis "Atlant" vārtsargam Atem Engrenam.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Ņeftehimik" komanda ar 61 punktu 53 spēlēs atrodas 11.vietā, no labāko astoņnieka atpaliekot par pieciem punktiem.

Savukārt Rīgas "Dinamo" Rietumu konferencē ar 71 punktu 53 mačos atrodas astotajā pozīcijā, tomēr 12.vietā esošo Čerepovecas "Severstaļ" vienību apsteidz vien par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!