Foto: AP/Scanpix

Nākamais spēcīgākais čempionāts pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) ir tieši Kontinentālā hokeja līga (KHL), uzskata kādreizējā NHL zvaigzne un tagadējais Zagrebas "Medveščak" spēlētājs Džonatans Čīčū.

"Šeit viss ir citādāk. Taču šī ir laba līga. Es vēlējos spēlēt visaugstākajā līmenī un pierādīt, ka joprojām esmu uz to spējīgs. Pēc NHL tieši KHL ir labākais hokeja čempionāts, tāpēc esmu izdarījis pareizo izvēli," intervijā "rsport.ru" sacīja Čīčū, kurš 27 spēlēs "Medveščak" spēlēs šajā sezonā guvis 12 vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles.

32 gadus vecais Kanādas uzbrucējs NHL debitēja 2002.gadā Sanhosē "Sharks" sastāvā, bet 2005./06.gada sezonā viņš kļuva par līgas labāko vārtu guvēju, pretinieku vārtsargu pārspējot 56 reizes. Ar katru nākamo sezonu viņa statistiku kļuva ar vien blāvāka. 2009.gadā Čīču pārcēlās uz Otavas "Senators", bet iepriekšējās trīs sezonas viņš aizvadījis Amerikas hokeja līgā (AHL). NHL Čīčū aizvadīja 501 spēli, kurā viņš guva 170 vārtus un izdarīja 135 rezultatīvas piespēles. Savukārt 322 AHL spēlēs viņš iekrāja 120 vārtu guvumus un 148 rezultatīvas piespēles. Pirms šīs sezonas viņš pievienojās "Medveščak" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!