Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 27 klubi nākamajā sezonā regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm katrs, kas būs mazākais skaits kopš 2013./2014.gada sezonas, kad komandas nospēlēja pa 54 mačiem.

KHL trešdien publicēja gaidāmās sezonas pilno kalendāru. Pirmā spēle tiks aizvadīta 21.augustā, kad Atklāšanas kausa mačā Gagarina kausa īpašniece Sanktpēterburgas SKA, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, uzņems iepriekšējās sezonas regulārā čempionāta labāko komandu Maskavas CSKA.

Rīgas "Dinamo" sezonu sāks 22.augustā viesos pret Omskas "Avangard" komandu, bet šai spēlei sekos vēl trīs mači pretinieku laukumā, tiekoties ar Novosibirskas "Sibirj", Astanas "Baris" un Hantimansijskas "Jugra" komandām.

Savukārt pirmo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs 31.augustā pret Maskavas "Spartak", bet pēc tam 2.septembrī savā laukumā uzņems arī Maskavas "Dinamo", 4.septembrī Jaroslavļas "Lokomotiv", 6.septembrī SKA un divas dienas vēlāk "Baris" hokejistus.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas "Dinamo" atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas "Dinamo" un 1.martā mājās pret Helsinku "Jokerit", noslēdzot regulāro sezonu.

Janvārī rīdziniekiem plānotas desmit spēles, no kurām astoņas būs mājās, bez tam viesos nāksies doties uz salīdzinoši netālajiem Helsinkiem un Maskavu.

Tā kā Rīgas "Dinamo" šī gada nogalē plāno startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, tad pirms gadu mijas pēdējo KHL spēli tā aizvadīs 22.decembrī, taču uz Šveici komanda dosies pēc tāla izbraukuma, jo komandai pirms tam plānotas trīs spēles Tālajos Austrumos.

Rietumu konferencē spēlēs 13 komandas, bet Austrumu konferencē būs 14 vienības. Rīgas "Dinamo" spēlēs Bobrova divīzijā, kur iekļautas arī Minskas "Dinamo", Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Bratislavas "Slovan" un Maskavas "Spartak" komandas.

Latvijas klubs, līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, pa četrām reizēm tiksies ar "Jokerit" un Minskas "Dinamo", bet ar pārējiem klubiem spēlēm pa divām reizēm, reizi mājās un viesos.

KHL regulārajā čempionātā bez Olimpiādei paredzētās pauzes būs arī divi pārtraukumi, kas atvēlēti izlašu vajadzībām. Tāpat kalendārā janvāra vidū būs neilgs pārtraukums saistībā ar KHL Zvaigžņu spēli.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien "Inbox" ledus hallē, Piņķos, sāka otro treniņnedēļu. Nedēļas nogalē "Dinamo" hokejisti dosies uz tradicionālo treniņnometni Valmierā, kas notiks astoņas dienas. Plānots, ka "Dinamo" pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 33 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 23 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga".

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!