Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadītas vairāk kā 20 spēles, var uzskatīt, ka čempionāts gandrīz pusē, un klubus ir pārņēmis treneru atlaišanas bums - ceturtdien vien par atvadīšanos no galvenajiem treneriem paziņojuši divi KHL klubi, vēsta līgas mājas lapa.

Vispirms par treneru atlaišanu paziņoja Hantimansijskas "Jugra", kas piedzīvojuši zaudējumus sešas spēles pēc kārtas. Kluba vadība no darba atbrīvoja uzreiz visu treneru korpusu - Sergeju Šepeļevu, Nikolaju Solovjovu un Sergeju Kotovu. Par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecelts viens no Šepeļeva palīgiem Oļegs Davidovs, kurš komandai pievienojās pirms dažām dienām, pirms tam viņš bija jauniešu komandas "Mamonti Jugri" galvenais treneris. Šepeļevs ar Hantimansijskas KHL komandu strādāja kopš 2008.gada.

Arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kam pēdējās 10 spēlēs tikai viena uzvara, atlaiduši galveno treneri - amatu ir pametis Vladimirs Krikunovs, kurš šajā klubā strādāja jau trešo reizi, pirms tam Ņižņekamskas klubu viņš vadīja no 2001. līdz 2004.gadam un no 2008. līdz 2011.gadam. Krikunova vietā pie "Ņeftehimik" stūres stājies Dmitrijs Balmins.

Abas komandas cīnās par iekļūšanu Austrumu konferences "play-off" astotniekā, bet pagaidām ne pārāk veiksmīgi - pēc aizvadītām 22 spēlēm KHL regulārajā čempionātā "Jugra" konferences kopvērtējumā ieņem 10.vietu, bet "Ņeftehimik" - 11. No astotās vietas, ko šobrīd ieņem KHL debitanti, Vladivostokas "Admiral", Hantimansijskas klubs atpaliek četrus, bet "Ņeftehimik" - sešus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!