Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nākamsezon varētu nespēlēt Horvātijas klubs Zagrebas "Medveščak", turklāt čempionāta rīkotāji plāno atteikties arī no vairākām citām ārzemju komandām, vēsta aģentūrai TASS tuvu stāvoši avoti.

Izslēgt "Medveščak" no savas saimes vēlas KHL vadība, turklāt šāda iecere balstīta uz līgas turpmāko stratēģiju, kas ir mainījusies pēc čempionāta prezidenta maiņas. Priekšroka tagad tiks dota Krievijas klubiem ar bagātu vēsturi, nevis jaunizveidotām vienībām no citām valstīm, kur hokejs nav tik populārs.

Kā zināms, KHL ar nākamo sezonu gatavojas atgriezties Maskavas "Spartak" klubs, kas no līgas finansiālu problēmu dēļ aizgāja pēc iepriekšējās sezonas, kā arī atjaunotais Maskavas "Kriļja sovetov", kas dalību līgā varētu uzsākt no aiznākamās sezonas.

Netiek izslēgts, ka bez "Medveščak" no KHL varētu aiziet arī vēl kāds ārzemju klubs.

Horvātijas kluba sastāvu lielākoties veido leģionāri, bet šobrīd šī vienība aizvada savu otro sezonu KHL.

Jau vēstīts, ka novembra izskaņā līdzšinējo līgas prezidentu Aleksandru Medvedevu amatā nomainīja Soču olimpiskās spēles organizējušais Dmitrijs Černišenko.

Šajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!