Foto: F64
Mainoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) dalībkomandu skaitam, arī nākamajā sezonā katrai vienībai regulārajā čempionātā būs jāaizvada pa aptuveni 55-56 spēlēm, piektdien atzina līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

"Pagaidām apdomājam potenciālo divīziju un konferenču formēšanas principu, novērtējot optimālo variantu," izdevumam "Sport-Ekspress" pastāstīja Medvedevs, atklājot, ka no Nacionālās hokeja līgas (NHL) tiks paņemts princips, ka "katrai komandai ar katru pretinieku regulārajā čempionātā jāaizvada vismaz divi savstarpējie mači".

Turklāt Medvedevs neizslēdza iespēju, ka nākotnē dažām komandām arī savā starpā sezonas laikā būs jāspēlē tikai vienu reizi.

"Tas būs ar nosacījumu, ja 2014.gada Soču olimpiskās spēles neļaus izveidot pietiekoši plašu kalendāru," teica KHL prezidents. "Plānojam, ka nākamajā sezonā, palielinoties klubu skaitam, regulārās sezonas spēļu skaits paliks 55-56 maču līmenī."

Kā ziņots, šosezon pēc Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas traģiskās bojāejas KHL palika 23 komandas, katrai aizvadot pa 54 regulārā čempionāta mačiem.

Šobrīd tiek prognozēts, ka nākamajā sezonā KHL varētu piedalīties jau 25 vai pat 26 vienības - atgriezīsies "Lokomotiv", klāt nāks Slovākijas vienība Bratislavas "Slovan", bet "Lev" komanda no Slovākijas pilsētas Popradas pārcelsies uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu. Tāpat dalību KHL vēlas saglabāt arī Poprada, izveidojot jaunu komandu.

Kā ziņots, lielu interesi par dalību KHL jau no nākamās sezonas turpina izrādīt arī Itālijas vienība "Milan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!