Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Tuvākajos gados Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) varētu atgriezties Toljati "Lada" komanda, kā arī pievienoties vienības no Vladivostokas un Krasnojarskas, intervijā Krievijas medijiem atzinis līgas viceprezidents komercjautājumos Iļja Kočevrins.

"Pirmkārt mēs gaidām Vladivostikas kluba parādīšanos. Tas ir varens ostas centrs milzīgā pilsētā," Kočervins pastāstīja intervijā laikrakstam "Izvestija". "Rēķināmies arī ar to, ka uz atgriešanos sagatavosies Toljati "Lada"."

"Tāpat nopietns klubs ir Sibīrijas miljonu pilsētā Krasnojarskā, kur pagājušajā sezonā veiksmīgi notika "Krievu klasika", savācot 17 tūkstošus skatītāju," piebilda Kočervins, atgādinot par regulārās sezonas Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) maču, kas risinājās zem atklātām debesīm.

Gaidāmajā sezonā Kočervins sagaida ļoti aizraujošas cīņas, priecājoties par gaidāmajiem Baltkrievijas-Ukrainas un Čehijas-Slovākijas derbijiem.

"Piemērs ir Rīgas "Dinamo" komanda, kas ārzemju klubiem parādījusi, ka KHL ir iespējams startēt veiksmīgi. Tā ir iespēja augstā līmenī izaudzināt vietējos spēlētājus un padarīt hokeju par sporta veidu numur viens valstī," KHL viceprezidents par piemēru minēja Latvijas klubu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" jaunajā KHL sezonā spēlēs vienā divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Čehijas vienību Prāgas "Lev". Šīs komandas cīnīsies Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

"Donbass", kā arī "Lev" un "Slovan" vienības jaunajā sezonā debitēs KHL. Kā ziņots, "Lev" komandas ģenerālmenedžera pienākumus pilda līdzšinējais Latvijas komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Rietumu konferences Tarasova divīzijā spēlēs latviešu uzbrucēja Miķela Rēdliha jaunā komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī Mitišču "Atlant", Minskas "Dinamo", Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas CSKA, kurā nākamajā sezonā spēlēs cits latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņots, Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda KHL atgriezīsies pēc vienas sezonas izlaišanas, jo pēc traģiskās aviokatastrofas pagājušā gada septembrī tā bija spiesta atsaukt savu dalību no aizvadītās sezonas čempionāta.

Savukārt Austrumu konferencē Harlamova divīzijā nākamajā sezonā spēlēs latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" vienība, bijušā Rīgas "Dinamo" vārtsarga Krisa Holta pārstāvētā Jekaterinburgas "Avtomobilist", Magņitogorskas "Metallurg", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Čeļabinskas "Traktor" un Hantimansijskas "Jugra", kuru pārstāv Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis.

Tikmēr Austrumu konferences Černiševa divīzijā spēkosies Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, Habarovskas "Amur", Astanas "Baris" no Kazahstānas, Novokuzņeckas "Metallurg", Ufas "Salavat Julajev" un Novosibirskas "Sibirj".

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Nākamās sezonas KHL regulārais čempionāts sāksies 4.septembrī ar maču starp aizvadītas sezonas Gagarina kausa finālistiem Maskavas "Dinamo" un Omskas "Avangard".

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!