Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Mitišču "Atlant" oficiāli pārtraukusi sadarbību ar pazīstamo krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, vēsta portāls "Gazeta.ru".

Žerdevs iepriekšējo sezonu jau iesāka "Atlant" klubā, taču janvārī tika aizmainīts uz Kazaņas "AK Bars". Tur viņš uzkavējās līdz pat sezonas beigām, līdz atgriezās "Atlant" vienībā.

Jūnijā "Atlant" komandas ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs atklāja, ka Žerdevs tika izlikts KHL paplašināšanās draftā, taču līgas jaunpienācēji Vladivostokas "Admiral" viņu nepaņēma.

"Viņa līguma summa ne tikai ir par lielu mūsu vienībai, bet arī citiem līgas klubiem, tāpēc grūti veikt maiņas darījumu. Tas nozīmē, ka līgumsaistības ar Žerdevu pārtrauksim jau tuvākajā laikā," toreiz teica Žamnovs.

Žerdevs iepriekšējā sezonā "Atlant" un "AK Bars" rindās kopumā aizvadīja 50 spēles, kuru laikā 15 reizes pārspēja pretinieku vārtsargus, kā arī veica 28 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Kazaņas vienības rindās Gagarina kausa izcīņā viņš aizvadīja 18 mačus, atzīmējoties ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņā "Ak Bars" tika līdz Austrumu konferences finālam, kur ar 3-4 zaudēja "Traktor" komandai.

Savukārt "Atlant" vienība tikai pašā regulārā čempionāta izskaņā nodrošināja sev dalību Gagarina kausa izcīņā, taču tā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 1-4 zaudēja SKA vienībai.

Iepriekšējo sezonu "Atlant" rindās aizvadīja aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš tagad atgriezies Rīgas "Dinamo" vienībā, bet "AK Bars" sastāvā otro sezonu spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš. Nākamo sezonu viņš pavadīs KHL vicečempionos Čeļabinskas "Traktor."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!