Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Hantimansijskas "Jugra" otrdien parakstīja līgumu ar Kazahstānas vārtsargu Alekseju Kuzņecovu.

Kuzņecovs pagājušo sezonu iesāka KHL klubā Omskas "Avangard", kurā triju sezonu laikā aizvadīja 29 spēles un vidēji mačā ielaida 3,60 ripas, atvairot 88,4% pretinieku metienu.

Sezonas gaitā vārtsargu aizmainīja uz Habarovskas "Amur", kur regulārajā čempionātā Kuzņecovs paspēja nospēlēt 19 spēles un ik spēlē ielaist 3,58 ripas, kā arī atvairīja 88,5% pretinieku metienu. Krietni labāk viņam veicās Cerību kausā, kur "Amur" rindās nospēlēja 12 mačus, vidēji ielaida 2,01 ripu un atvairīja 93% metienu.

Cerību kausā "Amur" sasniedza finālsēriju, kurā piekāpās Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo".

Kā ziņots, pēdējās trīs sezonas "Jugra" sastāvā aizvadījis Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, taču viņš ar vienību līgumu pagaidām nav pagarinājis.

Tāpat "Jugra" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar latviešu aizsargu Gunti Galviņu, kuru Rīgas "Dinamo", beidzoties sezonai, pēc paša vēlmes aizmainīja uz Hantimansijsku.

Pašlaik 27 gadus vecais Galviņš "Dinamo" sastāvā spēlējis visās piecās līdzšinējās KHL sezonās, pavisam komandas rindās regulārajos čempionātos aizvadot 243 spēles, kurās viņš guva 19 vārtus un veica 63 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +2 un 143 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20 minūtes un 25 sekundes.

Savukārt izslēgšanas turnīrā Galviņš 26 spēlēs izcēlās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +1 un 16 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20 minūtes un trīs sekundes.

Bez Kuzņecova un Galviņa "Jugra" komanda sastāvu papildinājusi vēl ar četriem hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!