Foto: DELFI

Latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" galvenā trenera amatā gatavojas atgriezties kanādietis Deivs Kings, informē vietējie mediji.

Sestdien "Lokomotiv" no galvenā trenera amata atlaida citu kanādieti Šonu Simpsonu, kura vadībā komanda jauno KHL sezonu uzsāka neveiksmīgi, jo pirmajās deviņās spēlēs gūtas tikai trīs uzvaras, kas ar deviņiem punktiem ļauj ieņemt 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Svētdien Kings manīts ierodamies Jaroslavļā, bet aģentūra ITAR-TASS apgalvo, ka viņš jau paguvis novadīt vienu komandas treniņu. Tāpat 66 gadus vecais speciālists klātienē vērojis Jaroslavļas "Loko" vienības spēli Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā.

Simpsons par jauno "Lokomotiv" galveno treneri tika apstiprināts šī gada aprīlī, kad vēl vadīja Šveices izlasi. To pēc četru gadu darba viņš atstāja pēc šogad Minskā notikušā pasaules čempionāta.

Simpsons "Lokomotiv" galvenā trenera amatā aprīlī nomainīja tieši Kingu. Viņš ar Jaroslavļas klubu sāka strādāt februārī, kad veselības problēmu dēļ "Lokomotiv" galvenā trenera posteni pameta Pjotrs Vorobjovs, pēcāk aizvedot komandu līdz Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālam.

Labi zināmajam speciālistam jau bija darba pieredze Krievijā, jo 2005. un 2006.gadā viņš strādāja ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu. Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Kings strādājis ar Kalgari "Flames" un Kolumbusas "Blue Jackets", kā arī bijis trenera asistents Monreālas klubā "Canadiens" un Fīniksas "Coyotes" sistēmā. Tāpat viņš vadījis Vācijas vienības Hamburgas "Freezers" un Manheimas "Adler", kā arī Zviedrijas komandu Malmes "Redhawks".

Vislielāko atpazīstamību Kings guvis darbā ar Kanādas izlasi, kuru viņš vadījis piecos pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs. Kopā ar izlasi viņam 1992.gadā izdevās izcīnīt olimpiskās sudraba medaļas.

Nākamo spēli "Lokomotiv" aizvadīs pirmdien savā laukumā pret "Soči" komandu.

Kā ziņots, Simpsons ir otrais treneris, kurš šosezon zaudējis darbu kādā no KHL klubiem. Aizpagājušajā nedēļā atlūgumu iesniedza nu jau bijušais Slovākijas kluba Bratislavas "Slovan" galvenais treneris Rostislavs Čada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!