Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja zvaigznes Iļjas Kovaļčuka konflikts ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Sanktpēterburgas SKA un neiekļaušana nacionālās valstsvienības kandidātu vidū ir savstarpēji saistīti, uzskata kādreizējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta izvēles pirmais numurs.

Kovaļčuks, kurš ir 2008. un 2009.gada pasaules čempions, sezonas beigu daļā krita nežēlastībā SKA vienībā, jo KHL klubs Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā izslēdza viņu no komandas, tāpēc uzbrucējs trenējās individuāli. Tiesa, vēlāk Kovaļčuks atgriezās laukumā trīs Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas spēlēs, taču pēc tam Rietumu konferences finālā atkal palika rezervē.

1.aprīlī Krievijas izlase sāka gatavošanos savās mājās gaidāmajām pasaules meistarsacīkstēm, bet valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc treniņa paziņoja, ka šoreiz Kovaļčuku uz izlasi nesauks un viņš mājās gaidāmajā turnīrā nespēlēs.

"Domāju, ka tas ir savstarpēji saistīti," intervijā portālam "R-Sport" paudis Kovaļčuks. "Neizsaukšana uz izlasi man nebija nekāds pārsteigums. Tomēr vēlu komandai veiksmi, fanošu par to un pārdzīvošu. Pats jau spēlēju 2007.gadā Maskavā un zinu, cik tas ir patīkami un cik tā ir milzīga atbildība."

Kovaļčuks stāsta, ka joprojām nav sapratis, kāpēc tika izslēgts no SKA sastāva.

"Pirms pēdējām regulārās sezonas spēlēm mums bija fiziskie testi, un mani rezultāti bija pilnīgi kārtībā. Tomēr pēc tam man pateica, ka esmu sliktā psiholoģiskajā stāvoklī, un mani izmeta no sastāva," pauda krievu uzbrucējs, tomēr uzsvēra, ka viņam nebija konflikta ar komandas vadību.

Šosezon Kovaļčuks SKA rindās KHL regulārajā čempionātā 50 spēlēs guva 15 vārtus un atdeva 33 rezultatīvas piespēles.

Pērn Kovaļčuks, kurš 2013.gadā pameta Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Ņūdžersijas "Devils", lai spēlētu KHL, ar SKA izcīnīja Gagarina kausu. Aizvadītajā gadā Kovaļčuks bija arī Krievijas izlases kapteinis, izcīnot pasaules čempionāta sudraba medaļas, desmit mačos iemetot divas ripas un trīs reizes asistējot partneriem.

Krievijas izlase 2014.gadā kļuva par pasaules čempioni, bet Kovaļčuka tad komandā nebija. Uzbrucējam bez diviem pasaules čempiona tituliem ir arī pa divām pasaules čempionātu sudraba un bronzas medaļām.

Kovaļčuks kopš atgriešanās no NHL tiek uzskatīts par KHL vislabāk apmaksāto hokejistu.

Krievijas izlase būs Latvijas pretiniece gaidāmajā čempionātā, abām komandām tiekoties 9.maijā. Latvija tiksies arī ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!