Foto: DELFI

Krievijas izdevums "Sovetskij sport" publicējis kāda līdzjutēja viedokli par Krievijas himnas "izgriešanu" no tiešraidēm kanālā TV6, kad tiek rādītas Rīgas "Dinamo" cīņas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Savukārt "Viasat Sport Baltic" portālam "Delfi" uzsver, ka nemēģina speciāli ierobežot tieši Krievijas himnas atskaņošanu, jo pēdējo mēnešu laikā reklāmas tiekot laistas visu viesu komandu himnu laikā.

"Vēlos pavēstīt, ka Rīgas "Dinamo" mājas spēļu laikā TV6 tiešraidēs Krievijas Federācijas himna tiek aizstāta ar reklāmām. Toties spēlēs pret Minskas "Dinamo" tiešraide netiek pārtraukta himnu laikā. Tas pats notiek arī citu ārvalstu komandu spēļu laikā, tikai ne Krievijas klubu spēlēs," "Sovetskij Sport" rakstījis kāds līdzjutējs, kurš vēlējies palikt anonīms.

KHL viceprezidents Romāns Rotenbergs izdevumam norādījis, ka Krievijas himnas atskaņošana nav noteikta noslēgtajā līgumā starp KHL un "Viasat" par KHL spēļu translācijām. "Neesmu redzējis, bet, ja tā ir, tas nav taisnīgi. Katras valsts himna ir jāatskaņo pilnībā, un to vajadzētu rādīt tiešraidē. Nedrīkst diskriminēt kādu valsti, visam jābūt balansā."

"Bet visus jautājumus jāuzdod KHL mārketingam, tā ir viņu "iekšējā virtuve". KHL mārketingam vajag uzrakstīt vēstuli "Viasat" un lūgt, lai ar cieņu izturas pret Krievijas himnu. Taču, vēlos norādīt, ka tas nav atrunāts līgumā. Translāciju veicēji vispār var nelaist himnas tiešraidē. Tas bieži redzams televīzijās "Rossija 2" vai "KHL TV"," skaidro Rotenbergs. "Neticu, ka zviedri vai latvieši speciāli "nogriež" Krievijas himnu. Tas var būt arī saistīts ar tehnisko pusi, varbūt nav iespējams tiešraidē palaist abas [himnas]. Varbūt tad vajag laist reklāmu, un jāizvēlas, "nogriezt" Latvijas vai Krievijas himnu."

"Tiešraides laiku pārdod reklāmai, tā ir liela nauda. Ir jāpieņem kāds lēmums, un , iespējams, rasts tāds risinājums. Nesaskatu nekādas sazvērestības teorijas," piebilst Rotenbergs.

Arī "Viasat Sport Baltic" programmu direktors Toms Circenis portālam "Delfi" skaidroja, ka notikušais nav darīts apzināti. "Nemēģinām speciāli ierobežot Krievijas himnas atskaņošanu no "Arēnas Rīga". Pēdējo mēnešu laikā esam iesākuši reklāmas laist viesu komandu himnu laikā, nenoliegšu. Ja jūs pamanījāt, tad sezonas sākumā tas netika darīts, taču tagad esam to sākuši piekopt. Tas nav nekas neatļauts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!