Foto: F64

Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" nākamajā sezonā nespēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), atsaucoties uz vairākiem savstarpēji nesaistītiem informācijas avotiem, vēsta aģentūra TASS.

"Klubs vairs netiks finansēts no Krievijas," paudis tuvu KHL Direktoru padomei esošs informācijas avots. ""Slovan" turpinās spēlēt līgā tikai gadījumā, ja spēs nodrošināt budžetu patstāvīgi. Tomēr tas, ņemot vērā ekonomiskās attiecības starp Eiropas Savienību un Krieviju, nav pa spēkam nevienam Slovākijas klubam."

Tikmēr informācijas avots, kas ir tuvu stāvošs "Slovan" vadībai, atzinis, ka klubs izskata vairākas iespējas nākamajai sezonai - tas varētu atgriezties Slovākijas čempionātā, iestāties Čehijas ekstraklasē vai Austrijas Hokeja līgā (EBEL), kurā jau pašlaik ir klubi arī no Čehijas, Itālijas, Ungārijas un Slovēnijas.

Tiek ziņots, ka skaidrība par "Slovan" nākotni būšot līdz 15.martam.

"Visi mūsu partneri bija saistīti ar Krieviju. Sankcijas spēcīgi iespaidojušas to intereses," paudis "Slovan" ģenerālmenedžeris Marošs Krajči, paužot, ka prioritāte ir spēlēšana KHL. "Mēs to ļoti vēlētos, tomēr mums jau ir arī plāns B un C."

Kā zināms, svētdien "Slovan" komanda Rīgā ar 0:6 kapitulēja vietējai "Dinamo" vienībai. Ar 59 punktiem 53 spēlēs tā pašlaik atrodas Rietumu konferences noslēdzošajā, 14.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!