Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīgas "Dinamo" komandai zaudējums Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā pret Čerepovecas "Severstaļ" bija ļoti sāpīgs, jo mājinieki uz ledus tā arī nespēja nodemonstrēt savas patiesās spējas, uzskata vienības aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Kā ziņots, piektdien notikušajā mačā rīdzinieki savā laukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 1:2.

"Ir skaidrs, ka šādi spēlēt nedrīkst. To sapratām jau mača laikā, taču daudz par vēlu. Spēles sākums padevās labs. Varbūt kādam sāka šķist, ka pēc pirmajiem vārtiem nākamie sekos paši no sevis," aģentūrai LETA izteicās Rēdlihs. "Apzinājāmies, ka pēc iepriekšējā mačā pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kad par katru ripu sitāmies visu 60 minūšu garumā, šoreiz nebūs vieglāk, taču kaut kur laikam nostrādāja kāds cilvēciskais faktors. Trešajā trešdaļā centāmies visu mainīt, taču par vēlu."

"Pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem varbūt pārāk nomierinājāmies. Komandas izpildījumā pazuda asums," piebilda aizsargs.

"Patiesībā "Severstaļ" un "Lokomotiv" spēlē diezgan līdzīgu hokeju. Abas komandas it kā ļauj ieskrieties pretinieku uzbrukumam, taču aizsardzībā uzbrucējus sagaida ļoti agresīvi un pēc ripas atgūšanas tūdaļ trijatā metas uz priekšu," uzskata Rēdlihs. "Mēs tikām burtiski "iesūkti" viņu aizsardzības zonā, un ar tālāko vairs netikām galā."

"Treneris deva savus padomus, kā mums mainīt savu spēli, jo pretinieku uzbrucēji aizsardzībā sāka ļoti piespiesties saviem vārtiem, taču visa māka ir mūsu pašu galvās," uz komandas nespēju realizēt laukumā trenera padomus norādīja aizsargs.

Turpinājumā svētdien Latvijas komanda sacentīsies ar līgas līderi Sanktpēterburgas SKA, bet pirms pārtraukuma 13.decembrī būs jātiekas ar Laura Dārziņa pārstāvēto Čeļabinskas "Traktor" komandu. Pēc tam Rīgas "Dinamo" spēles gaidāmas vien pēc Ziemassvētkiem, bet janvārī komanda sāks ļoti saspringtu spēļu maratonu pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Rīgas klubs ar 62 punktiem 34 spēlēs atkal atkritis uz Rietumu konferences kopvērtējuma ceturto vietu, jo Maskavas CSKA hokejisti piektdien ar rezultātu 2:0 pieveica SKA vienību, kas tagad dosies uz Rīgu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!