Foto: F64

Pieredzējušais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Pekinas "Kuņluņ Red Star" piedāvājumam piekritis nedomājot, atklāja hokejists.

Pašlaik 37 gadus vecais Rēdlihs par "Kuņluņ Red Star" komandas hokejistu kļuva šomēnes, parakstot divvirziena līgumu uz vienu sezonu. Zīmīgi, ka debiju Pekinas klubā viņš piedzīvoja piektdien "Arēnā Rīga" pret Rīgas "Dinamo", ko aizsargs pārstāvēja iepriekšējās desmit sezonas.

"Ir dīvaini atgriezties arēnā - mačs jāaizvada uz pretējā soliņa, arī ģērbtuves ir citā pusē. Sajūtas ir savādas, bet pie visa pierod," pauda Rēdlihs, kura pārstāvētā komanda rīdziniekus piektdien uzvarēja ar 3:1

Aizsargs Pekinas komandas treniņos iesaistījās vien pagājušās nedēļas trešdienā, pēc divām dienām aizvadot maču pret Rīgas "Dinamo". Šajā klubā viņš nospēlējis jau divas spēles, vidēji laukumā pavadot vairāk nekā 19 minūtes.

"Ar katru spēli komandā noteikti iejutīšos labāk, bet paies kāds laiks, kamēr sapratīšu visas nianses. Sākumā uzdevums ir spēlēt maksimāli vienkārši, kā arī pats cenšos ieklausīties un uzdot jautājumus. Tādā veidā arī nonāksim pie ideālā varianta, jo pirmā spēle bija diezgan pasmaga," atzina Rēdlihs. "Protams, sākums ir nedaudz smagāks, bet zinu, ka pēc tam būs tikai labāk."

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas "Dinamo" izvēlējās nepagarināt līgumu ar Rēdlihu, bet šo sezonu viņš iesāka Latvijas čempionē "Kurbads", kur vietējā virslīgas čempionātā piecās spēlēs atzīmējās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Lai sevi sagatavotu, tik labi apstākļi kā "Kurbadā" nav nevienā citā virslīgas komandā," apmierināts ar sagatavošanos sezonai bija Rēdlihs.

"Bija vairāki piedāvājumi no ārvalstu komandām, bet Pekinas kluba piedāvājums bija vislabākais. Piekritu nedomājot. Manu pievienošanos atviegloja tas, ka šeit strādā arī [kluba prezidents Raitis] Pilsētnieks - bija vieglāka komunikācija. Viņš mani arī labi pazīst, ir labos draugos ar Rīgas "Dinamo" treneriem. Ceru, ka klubs ar manu sniegumu noslēgumā būs apmierināts," apņēmības pilns bija Rēdlihs.

"Kuņluņ Red Star" vienība ar 17 punktiem 17 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas devītajā vietā.

Rēdlihs KHL regulārajā čempionātā kopumā aizvadījis 415 spēles, kuru laikā guvis 34 vārtus un veicis 95 rezultatīvas piespēles. Savukārt Gagarina kausā viņa kontā 36 spēles, trīs vārti un četras rezultatīvas piespēles.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!