Foto: F64

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda otrdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētais Somijas klubs savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Horvātijas vienību Zagrebas "Medveščak".

"Jokerit" hokejistiem šobrīd izdevies gūt jau piecas uzvaras pēc kārtas, kamēr "Medveščak" ir cietuši neveiksmi pēdējās četrās cīņās.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un četras sekundes, turklāt bez rezultatīvas piespēles atzīmējās arī ar sešiem spēka paņēmieniem, diviem metieniem pa vārtiem un bloķētu vienu pretinieku raidījumu.

Šī mača rezultātu palīdzēja atklāt tieši Kulda, kurš ar teicamu piespēli izvirzīja uz vārtiem Franku Gjumeru, kurš piektajā minūtē guva savus pirmos vārtus KHL čempionātā. Tiesa, jau pēc 51 sekundes Marks Katičs panāca izlīdzinājumu, bet otrās trešdaļas 31.sekundē Zagrebas klubs pēc Aleksandra Bolduka precīzā metiena jau pārņēma vadību.

"Jokerit" gan nepalika atbildi parādā, jo 25.minūtē rezultātu uz tablo līdzsvaroja Peka Jormaka. Helsinku kluba vēlreiz vadību pārņēma desmit minūtes vēlāk, precīzam esot Tommi Huhtalam, taču "Medveščak" trešajā trešdaļā prata panākt 3:3, kad to paveica Bobijas Batlers.

Pamatlaika turpinājumā neviena no komandām vārtus vairs neguva, bet pagarinājumu uzvaru "Jokerit" vienība 30 sekundes pirms beigām vairākumā nodrošināja Ville Lajunens.

Kulda šosezon 30 mačos izcēlies ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr uzvaru otrdien izcīnījusi arī uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. "Torpedo" savā laukumā ar 4:2 (1:0, 3:0, 0:2) pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, uzvarēja trīs no sešiem iemetieniem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Šī mača rezultāts tika atklāts 17. minūtē, kad atzīmējās Dmitrijs Sjomins, taču otrajā trešdaļā "Torpedo" hokejisti panāca lūzuma punktu, jo trīsarpus minūšu laikā guva trīs vārtus, kas pēc diviem aizvadītiem periodiem ļāva būt vadībā ar 4:0. Tiesa, pašā pamatlaika izskaņā "Ņeftehimik" guva divus vārtus un atjaunoja intrigu, bet ar to bija par maz.

Daugaviņš šosezon 34 mačos guvis septiņus vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā otrdienas mačā zaudējumu piedzīvojusi pieredzējušā vārtsarga Edgara Masaļska un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē latviešu speciālists Artis Ābols, jo tā viesos ar 1:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās "Soči" hokejistiem.

Masaļskis šajā mačā palika rezervē, bet Sotnieks nospēlēja 21 minūti un 25 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā. Latvietis izpildīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja trīs raidījumus un pielietoja četrus spēka paņēmienus.

Zaudējumu otrdien piedzīvojusi arī viena no līgas spēcīgākajām komandām Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Maskavas "Spartak" hokejistiem.

Vienīgos vārtus šī mača 53.minūtē guva Raiens Stoa.

Ar 96 punktiem 38 mačos visas līgas un Rietumu konferences līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr otrā ar 88 punktiem ir Maskavas CSKA, kas gan aizvadījusi 40 spēles. Tikmēr "Torpedo" 39 spēlēs iekrājusi 72 punktus un ir trešā, "Jokerit" ar 62 punktiem ir konferences piektajā pozīcijā, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 31 punktu 37 spēlēs ir pēdējā starp 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot jau par 29 punktiem.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējuma vadībā ar 81 punktu 38 mačos atrodas pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Lada" ar 45 punktiem 39 spēlēs ir 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!