Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda pirmdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Ufas "Salavat Julajev" izcīnīt pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas mačos.

Sērijas trešajā mačā "Salavat Julajev" savā laukumā ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) apspēlēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām samazinot deficītu līdz 1-2.

"Salavat Julajev" rezultātu atklāja jau ceturtajā minūtē, kad vārtus guva soms Anti Pilstrēms, bet Kulda ar rezultatīvu piespēli izcēlās mača 46.minūtē, kad Antons Slepiševs panāca 2:0. Savukārt Pilstrēms jau pēc nepilnas minūtes guva ar mājinieku trešos vārtus, bet ceturto ripu Magņitogorskas kluba vārtos 55.minūtē raidīja slovāku uzbrucējs Tomāšs Zaborskis, kas "Salavat Julajev" ļāva tikt pie pārliecinošas uzvaras.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 50 sekundes, kas bija otrais lielākais laika komandā un spēlē. Pa šīm minūtēm Latvijas aizsargs bloķēja četrus pretinieku metienus, veica vienu spēka paņēmienu un dueļa izskaņā nopelnīja divas soda minūtes.

Abu vienību sērijas ceturtā spēle norisināsies trešdien Ufā.
Tikmēr Rietumu konferences finālsērijā latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība sērijā ar 0-3 atrodas iedzinējos pret Čehijas klubu Prāgas "Lev". Nākamā spēle, kas var būt pēdējā, otrdien notiks Jaroslavļā.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpināja Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo", bet šogad - Omskas "Avangard". Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!