Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē asistēja vārtu guvumā, palīdzot Helsinku "Jokerit" izcīnīt svarīgu uzvaru par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

"Jokerit" viesos ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pārspēja Hantimansijskas "Jugra", tiekot pie trešās uzvaras pēdējās četrās spēlēs.

Mača rezultātu pēc pusotras nospēlētas minūtes atklāja "Jugra" uzbrucējs Kirilis Belajevs, bet pirmā perioda otrajā pusē "Jokerit" ātri guva divus vārtus un izvirzījās vadībā. Vispirms pēc Kuldas piespēles precīzi meta Mika Niemi, bet nedaudz vēlāk Pēters Regins panāca jau 2:1 viesu labā.

Otrajā periodā komandas vārtus neguva, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Romāns Ļudučins panāca neizšķirtu. Tiesa, divas minūtēs vēlāk Marko Antila atjaunoja "Jokerit" komandai vadību. Helsinku hokejisti pēdējās minūtēs nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 3:2.

Kulda šajā spēlē laukumā bija 16 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Aizsargs šosezon 41 spēlē veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Citā KHL mačā savu rezultatīvu sniegumu turpināja demonstrēt Sergejs Mozjakins, kurš trešajā periodā guva "hat-trick", bet viņa pārstāvētā pērnās sezonas čempione Magņitogorskas "Metallurg" KHL konferenču līderu cīņā savā laukumā ar 5:4 (1:1, 0:2, 3:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja līgas stiprāko komandu Sanktpēterburgas SKA, kuru trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Metallurg" komandai uzvaru atnesa Danisa Zaripova precīzais "bullītis".

Mozjakina kontā šosezon ir 47 gūti vārti un 37 rezultatīvas piespēles, tādējādi viņš šosezon regulārajā čempionātā iekrājis jau 84 punktus. Iepriekšējā mačā viņš nopelnīja savu 81.punktu sezonā, labojot KHL rekordu, bet šodien viņš labojis arī Krievijas čempionātu rekordu. Pirms desmit gadiem regulārajā čempionātā pie 83 punktiem tika Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Aleksejs Morozovs.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras tika SKA tuvākā sekotāja Maskavas CSKA, kas viesos ar 5:1 (3:1, 1:0, 1:0) pārspēja grimstošo Ufas "Salavat Julajev", sarūpējot pretiniekiem devīto zaudējumu pēc kārtas.

Savukārt vietu izslēgšanas turnīrā nodrošināja Čeļabinskas "Traktor", kas savā laukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ".

Vēstīts, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā priekšpēdējā KHL sezonas izbraukuma spēlē ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Viesu komandā vārtus guva un reizi partnerim asistēja rezultatīvais aizsargs Guntis Galviņš, kuram tas bija sestais precīzais metiens sezonā, kā arī komandas labākais snaiperis Miks Indrašis, izceļoties 11.reizi sezonā.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 131 punktu 57 spēlēs ir SKA, no kuras par trim punktiem atpaliek CSKA. Tālāk ar 104 punkitiem seko Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv", bet pie 102 punktiem tikusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Topedo", ko trenē Pēteris Skudra.

Pirmās piecas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās, savukārt astotā ar 88 punktiem 57 mačos ir "Jokerit", kas devītajā vietā esošo "Soči" komandu apsteidz par sešiem punktiem, taču ir aizvadījusi par divām spēlēm vairāk.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 57 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 122 punkti 58 mačos, kam ar 102 punktiem 56 spēlēs kā Černiševa divīzijas līdere seko Omskas "Avangard". Trešā ar 103 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", bet par desmit punktiem atpaliek "Traktor". Šī četrotne jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 79 punktiem 56 spēlēs ir astotā, bet tikpat punktu ir Novosibriskas "Sibirj" kontā, abām komandām par punktu atpaliekot no Pekinas "Kuņluņ Red Star". Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 64 punktiem 56 mačos ieņem 13.vietu, bet arī jau kādu laiku zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!