Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā Ufas klubs "Salavat Julajev" ar 6:1 (2:1, 0:0, 4:0) savā laukumā sagrāva Podoļskas "Vitjaz".

Mājinieku otrās maiņas aizsargs Kulda piedalījās komandas sestajos gūtajos vārtos, kad 47 sekundes pirms cīņas beigām pēc viņa piespēles Dmitrijs Makarovs vairākumā panāca spēles gala rezultātu.

Spēles gaitā "Salavat Julajev" hokejisti atspēlēja vienu vārtu deficītu, gūstot sešus vārtus pēc kārtas. Trīs no tiem mājinieki guva spēles pēdējo piecu minūšu laikā.

Kulda laukumā pavadīja 23 minūtes un 44 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, septiņi bloķēti metieni, kas bija pārliecinoši lielākais skaits abu komandu rindās, un viens spēka paņēmiens.

Ufas klubam šī bija pirmā uzvara divās jaunās sezonas spēlēs.

Otro zaudējumu divās spēlēs tikmēr piedzīvoja latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas izbraukumā ar 2:3 (1:1, 0:2, 1:0) piekāpās līgas debitantiem Helsinku "Jokerit" no Somijas.

Sprukts darbojās savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot 12 minūtes un divas sekundes. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, uzvaras sešos no 13 iemetieniem un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Citviet otro zaudējumu divās cīņās piedzīvoja Vladivostokas klubs "Admiral", kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins. Viņa pārstāvētā komanda viesos ar 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) piekāpās Omskas "Avangard".

Pirmo zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja latvieša Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) savā laukumā piekāpās Hantimansijskas "Jugra", bet uzvaru savā sezonas pirmajā mačā izcīnīja Mitišču "Atlant", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Komanda viesos ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) apspēlēja Kazaņas "Ak Bars".

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Iepriekšējo sešu sezonu laikā Gagarina kausu pa divām reizēm izcīnīja Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo", bet pa vienai - Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!