Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas hokejists Artūrs Kulda pēc vienas spēles izlaišanas nelielas traumas dēļ svētdien atgriezās Helsinku "Jokerit" komandas rindās, taču Somijas klubs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē viesos pamatlaika izskaņā izlaida uzvaru un pēc tam ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Minskas "Dinamo" pārākumu.

Kā zināms, Kulda trešdien Rīgā pret "Dinamo" trešajā periodā nedevās laukumā un izlaida nākamo spēli piektdien, jo bija guvis nelielu savainojumu, taču tagad aizsargs atkal bija ierindā.

Viņš pret Minskas klubu spēlēja 19 minūtes un 29 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un bloķēja divus pretinieku metienus.

"Jokerit" neizmantoja iespēju divas spēles pirms regulārā čempionāta beigām nodrošināt pirmo vietu Bobrova divīzijā, kas viņiem garantētu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu pirmajās divās kārtās. Savukārt Minskas "Dinamo" ar uzvaru saglabāja teorētiskas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Rezultātu otrajā periodā atklāja Minskas klubs, kad precīzs bija Aleksejs Kaļužnijs, bet jau pēc divām minūtēm somu kluba dāņu aizsargs Filips Larsens atjaunoja neizšķirtu. Cīņas 48.minūtē Pēters Regins vadībā izvirzīja jau "Jokerit", taču Helsinku komanda uzvaru izlaida pamatlaika beigās, ļaujot Polam Šekuram trīs minūtes pirms sirēnas panākt 2:2. Zīmīgi, ka pamatlaikā visi vārti tika gūti skaitliskajā vairākumā.

Papildlaikā uzvarēts netika noskaidrots, bet pēcspēles metienu sērijā veiksmīgāki bija minskieši, vienīgo "bullīti" iemetot Dmitrijam Meļeško.

Šosezon Kulda KHL čempionātā aizvadījis 40 spēles, kurās ir izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, bet vārtus nav guvis.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 127 punktiem 58 spēlēs ir Maskavas CSKA, kas jau nodrošinājusi sev panākumu regulārajā turnīrā. Tikmēr "Jokerit" ar 105 punktiem kā savas divīzijas līdere ir otrā, esot priekšā Jaroslavļas "Lokomotiv", kam ir 119 punkti. Savukārt Minskas "Dinamo" ar 81 punktu ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, par sešiem punktiem atpaliekot no Slovākijas komandas Bratislavas "Slovan".

Baltkrievijas klubam, lai pakāptos uz astoto vietu, ir jāuzvar abās atlikušajās spēlēs un jācer, ka "Slovan", kas pirmdien uzņems Rīgas "Dinamo", trīs pēdējās spēlēs neizcīnīs nevienu punktu.

Tikmēr Austrumos vadībā ar 103 punktiem 57 spēlēs ir Omskas "Avangard".

Rietumu konferencē septiņas komandas - Maskavas CSKA, " Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Sanktpēterburgas SKA - jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs. Par pēdējo ceļazīmi cīņa notiek tikai starp "Slovan" un Minskas "Dinamo".

Savukārt Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Vladivostokas "Admiral" un Kazaņas "Ak Bars". Uz pēdējām divām ceļazīmēm pretendē Jekaterinburgas "Avtomobilist", Astanas "Baris" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" izredzes tikt izslēgšanas spēlēs zaudēja nedēļas sākumā. Latvijas klubs aizvada neveiksmīgu sēriju, jo trešdien mājās cieta sezonas smagāko sagrāvi 0:7 pret "Jokerit", bet piektdien ar 2:3 savā laukumā piekāpās arī Astanas "Baris". Rīgas "Dinamo" ar 68 punktiem 57 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!