Foto: DELFI
Neveiksmi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien piedzīvoja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas ar rezultātu 3:5 (1:1, 0:0, 2:4) izbraukumā atzina Čerepovecas "Severstaļ" pārākumu.

Vēl pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 1:1, tomēr trešās trešdaļas pirmajās astoņās minūtēs mājinieki guva trīs vārtus un likās, ka jau ir garantējuši panākumu. Pēdējā minūtē "Salavat Julajev" gan vēl samazināja deficītu līdz 3:4, bet pēdējās sekundēs Čerepovecas klubs ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Pāvels Dedunovs.

Kulda šoreiz nospēlēja 14 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā bloķēja divus pretinieku metienus un veica divus spēka paņēmienus.

Šis bija "Salavat Julajev" komandas ceturtais zaudējums pēdējās piecās cīņās.

Neveiksmi piedzīvoja arī latviešu uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas ar 2:4 (1:1, 1:0, 0:3) savā laukumā piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem. Tomēr neviens no abiem latviešiem laukumā neizgāja.

Citā mačā neveiksmi savā laukumā cieta Rīgas "Dinamo" sīvākā konkurente kopvērtējumā Maskavas CSKA, kas ar 4:5 (1:0, 1:5, 2:0) piekāpās Slovākijas vienībai Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences līdervienībai Maskavas "Dinamo", ko pārstāv Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ir 76 punkti 36 mačos, kas ir par vienu punktu vairāk nekā Sanktpēterburgas SKA hokejistiem. Trešo vietu ar 65 punktiem ieņem CSKA hokejisti, bet tikpat ir arī Rīgas "Dinamo" vienībai, kas aizvadījusi par četriem mačiem mazāk.

Savukārt "Lokomotiv" ar 55 punktiem noslēdz labāko astotnieku.

Tikmēr Austrumu konferences līdere ar 73 punktiem ir Kazahstānas komanda Astanas "Baris", bet "Salavat Julajev" ar 65 punktiem ieņem ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!