Foto: DELFI

Otrajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pēc kārtas pie rezultatīvas piespēles ticis Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, bet viņa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda trešdien savā laukumā ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Vladivostokas "Admiral" vienību, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins.

Kulda palīdzēja Aleksandram Pankovam spēles trešajā minūtē atklāt rezultātu, kad pēc viņa raidījuma pirmais pie vārtsarga atsistās ripas tika Pankovs. Trešdaļas turpinājumā Tēmu Hartikainens panāca 2:0 mājinieku labā, bet otrās trešdaļas 15.minūtē vienus vārtus viesiem atguva Vladislavs Ušeņins.

Aizsargs, kurš darbojās savas komandas otrajā maiņā, laukumā pavadīja 20 minūtes un 29 sekundes, tiekot pie ceturtā lielākā spēles laika komandā. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, kā arī izpildīja četrus spēka paņēmienus un bloķēja trīs metienus, kas bija labākie rādītāji vienībā.

Šīs sezonas 22 mačos Kulda guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

"Salavat Julajev" komanda uzvarējusi abās līdzšinējās decembra spēlēs, bet "Admiral" vienība abās piedzīvojusi zaudējumus.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 58 punktiem 36 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Admiral" ar 36 punktiem 33 mačos atrodas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!