Foto: F64

Divu zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien pārtrauca Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" vienība, kas ar rezultātu 5:2 (0:0, 4:1, 1:1) izbraukumā pārliecinoši pieveica Mitišču "Atlant".

Kulda laukumā pavadīja 20 minūtes un 27 sekundes, kas bija ilgākais laiks savā komandā, izceļoties ar vienu raidījumu pa pretinieku vārtiem, trim spēka paņēmieniem un diviem bloķētiem metieniem.

Uzvarētājiem ar diviem gūtajiem vārtiem atzīmējās Tēmu Hartikainens.

Citā mačā ar trim gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Brendons Bočenskis, bet Kazahstānas komanda Astanas "Baris" ar 6:3 (2:0, 2:2, 2:1) pieveica Vladivostokas "Admiral". Savukārt ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizsargs Marks Skutars, palīdzot Novokuzņeckas "Metallurg" ar 6:1 (2:0, 3:0, 1:1) izbraukumā sagraut Hantimansijskas "Jugra".

Izslēgšanas spēļu zonā ceturtdien atgriezās Omskas "Avangard" komanda, kas ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pieveica Habarovskas "Amur" hokejistus, savukārt Vasīlijs Streļcovs realizēja izšķirošo pēcspēles metienu mačā, kurā Jekaterinburgas "Avtomobilist" ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) savā laukumā uzveica Novosibirskas "Sibirj".

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā līdere ar 77 punktiem 38 mačos joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" komanda, kurai punktu zaudē "Baris", bet "Salavat Julajev" ar 68 punktiem ieņem stabilu ceturto vietu.

Savukārt Rietumu konferencē pirmā ar 79 punktiem 37 spēlēs ir līgas čempione Maskavas "Dinamo" ar Mārtiņu Karsumu sastāvā, bet Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu treneru kolektīvā. Tai ar 78 punktiem 38 cīņās seko Sanktpēterburgas SKA, bet trešo vietu ar 70 punktiem ieņem latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass".

Tikmēr pa 68 punktiem savākusi Maskavas CSKA un Latvijas komanda Rīgas "Dinamo". Tā kā CSKA izcīnījusi vairāk uzvaras pamatlaikā, kopvērtējumā tā atrodas augstāk, tomēr rīdzinieki aizvadījuši par četriem mačiem mazāk.

Savās nākamajās spēlēs Rīgas "Dinamo" sestdien un svētdien tiksies attiecīgi ar savu tuvāko sekotāju Prāgas "Lev" un šo sezonu neveiksmīgi aizvadošo Bratislavas "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!