Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālu.

Konferences pusfināla sērijas sestajā spēlē Ufas klubs savā laukumā ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) uzvarēja Kazahstānas komandu Astanas "Baris", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Kulda piedalījās komandas otrajos gūtajos vārtos, kad trešās trešdaļas trešajā minūtē Igors Mirnovs vairākumā panāca 2:1 mājinieku labā. Trešdaļas vidū Antons Slepiševs panāca jau 3:1, bet četras minūtes pirms mača beigām Kulda par ripas izmešanu ārpus laukuma tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu, ko viesi pārvērta gūtos vārtos. Atlikušajā laikā gan "Baris" neizšķirtu nepanāca.

Mājinieku otrajā aizsargu pārī spēlējušais Kulda uz ledus pavadīja 26 minūtes un 41 sekundi, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā trīs metieni pa vārtiem un trīs bloķēti raidījumi.

Šīs sezonas 13 Gagarina kausa spēlēs aizsargs guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Konferences finālā Ufas klubs tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg", kas iepriekš ar 4-0 pieveica Novosibirskas "Sibirj".

Tikmēr Rietumu konferences finālā Čehijas komanda Prāgas "Lev" tiksies ar latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo". Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!