Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Novosibirskas "Sibirj" aizsargs Artūrs Kulda sev kā vienu no galvenajiem šīs sezonas uzdevumiem ir izvirzījis palīdzēšanu Latvijas valstsvienībai kvalificēties Soču olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, "Sibirj", kuras treneru korpusā strādā arī Latvijas speciālists Pēteris Skudra, ceturtdien Rīgā sacentās ar vietējo "Dinamo" komandu, izcīnot panākumu ar rezultātu 2:1.

Šoreiz Kulda palika bez rezultativitātes punktiem, bet pirms tam viņš sezonas pirmajos trijos mačos katrā bija guvis pa vieniem vārtiem.

"Aizvadījām abpusēji agresīvu spēli, tomēr draugu laukumā nav. Tas ir tikai normāli, jo pēc spēles vienmēr satiekamies un viss atkal ir kā ierasts," pēc mača teica Kulda. "Spēles laikā sanāca neliela saķeršanās ar Raiti Ivanānu, tomēr tas neko nenozīmē, jo dzīvē viens otru labi zinām. Kopumā kā komanda jutām Ivanāna klātbūtni laukumā. Visi centāmies viņu uzmanīt."

"Jaunajā komandā jūtos labi. Esam gados jauna un daudzsološa vienība, bet katru maču aizvadām arvien labāk un labāk. Starpsezonā man zvanīja Skudra un aicināja uz tikšanos, pastāstot, ka klubs meklē aizsargu, un vaicājot, kādi ir mani plāni," atcerējās Kulda. "Pēc neilga laika klubs izteica konkrētu piedāvājumu."

Kulda "Sibirj" vienībai pievienojās jūlija vidū, bet pirms tam viņš spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" sistēmā, NHL laukumā dodoties 15 spēlēs.

"Es pāris nedēļas visu kārtīgi apsvēru un izvērtēju, kāda ir mana situācija ar "Jets" un citu komandu piedāvājumiem. Šķita, ka "Sibirj" piedāvājums bija pats interesantākais," teica aizsargs. "Turklāt komanda mani vēlējās piesaistīt kā vienu no līderiem, uzticot man lielu spēles laiku. Esmu vēl pietiekami jauns, lai man vajadzētu sevi attīstīt visos spēles elementos. To ir iespējams izdarīt tikai tad, ja spēlēju daudz."

Tāpat Kulda atklāja, ka no Rīgas "Dinamo" komandas viņš nav saņēmis nevienu konkrētu piedāvājumu. "Varbūt aizkulisēs bija kaut kādas runas, taču personīgi man nebija nekādu sarunu ne ar [Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri Juri] Opuļski, ne ar kādu citu."

"Trīs vārti pirmajās trīs spēlēs bija veiksmīga apstākļu sakritība. Šāds sezonas sākums, protams, dod pārliecību par sevi. Arī treneri ļauj attiecīgās situācijās piedalīties uzbrukumu veidošanā," teica aizsargs. "Šeit tomēr ir mazliet cits hokejs nekā Ziemeļamerikā. Ja tur es biju tīri aizsardzības tipa spēlētājs, tad šeit man ļauj izpausties arī uzbrukumā, kas man ļoti patīk un apmierina. Joprojām gan ir jūtams, ka pie Eiropas laukumiem neesmu pieradis, pārsvarā kustos nepareizi, taču tas viss ir laika jautājums."

Kulda atzina, ka viņa viens no šīs sezonas personīgajiem uzdevumiem ir iekļūt Latvijas izlasē dalībai februārī Rīgā paredzētajā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Atrodoties Rīgā, šajās dienās divas reizes esmu ticies ar [izlases galveno treneri Tedu] Nolanu, pārrunājot izlases lietas," teica Kulda, atklājot, ka vēlas palīdzēt Latvijas izlasei kvalificēties Sočiem.

Tāpat Kulda uzskata, ka, pārbraucot uz Eiropu, nav pārvilcis pāri svītru savai karjerai Ziemeļamerikā. "Viss ir iespējams. Šeit esmu nospēlējis tikai četras spēles, tāpēc tikai nākotne rādīs, kā viss attīstīsies."

Kulda arī uzskata, ka gaidāmais NHL lokauts nebūs ilgs. "Esmu pārliecināts, ka sezona netiks pilnībā atcelta. Domāju, ka sezona sāksies novembrī vai decembrī, jo lokauta iestāšanās ir pamatīgs sitiens pa kabatu gan spēlētājiem, gan klubiem."

Ar diviem punktiem četrās spēlēs "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem priekšpēdējo, 14.vietu, bet "Sibirj" ar septiņiem punktiem pakāpās uz Austrumu konferences piekto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!