Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē otrdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ufas "Salavat Julajev" aizsargs Artūrs Kulda.

Kulda ar rezultatīvu piespēli sekmēja "Salavat Julajev" uzvaru 5:2 (0:1, 1:1, 4:0) savā laukumā pār Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Ufas komanda tādējādi pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Kulda laukumā pavadīja 19 minūtes un vienu sekundi, bet ar rezultatīvu piespēli viņš trešās trešdaļas devītajā minūtē palīdzēja somam Anti Pilstrēmam panākt neizšķirtu rezultātu 2:2. Tāpat Kulda otrās trešdaļas sākumā tika sodīts ar 2+10 minūšu disciplināro noraidījumu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā, kā arī veica divus metienus pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu.

Šīs sezonas 16 mačos aizsargs guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Tāpat otrdien pie panākuma tika uzbrucēja Laura Dārziņā pārstāvētā pagājušās sezonas līgas fināliste Čeļabinskas "Traktor", kas ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) savu skatītāju priekšā pārspēja Horvātijas vienību Zagrebas "Medveščak" un tādējādi tika pie sava trešā panākuma pēc kārtas.

Dārziņš uz ledus pavadīja 13 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem.

Tikmēr Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" ar Latvijas izlases aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā piedzīvoja zaudējumu Ņižņekamskā, ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpjoties vietējam "Ņeftehimik". Uzvaras vārtus mača 45.sekundē guva slovāku leģionārs Martins Cibāks.

Bārtulis laukumā pavadīja 17 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī vienu reizi bloķēja pretinieku metienu. Spēlētājs pie noraidījumiem mača gaitā netika.

Bārtulis šajā sezonā aizvadītās 27 spēlēs izcēlies ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Citviet zaudējumu piedzīvoja Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) viesos atzina Novosibirskas "Sibirj" hokejistu pārākumu.

Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā Maskavas "Dinamo" ar 58 punktiem 28 mačos ieņem otro vietu, visas līgas kopvērtējumā atrodoties trešajā pozīcijā, bet Doņeckas "Donbass" ar 42 iekrātiem punktiem 27 spēlēs ieņem piekto vietu. Rīgas "Dinamo" ar 52 punktiem 26 mačos ieņem stabilu trešo vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr Austrumu konferencē "Salavat Julajev" ar 48 punktiem 27 spēlēs ieņem piekto vietu, "Torpedo" seko sestajā pozīcijā ar 40 punktiem 26 mačos, bet "Traktor" ieņem septīto vietu ar 39 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!