Foto: F64

Savus pirmos vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ufas "Salavat Julajev" sestdien guva Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, taču tas neglāba viņa komandu no zaudējuma.

"Salavat Julajev" izbraukumā ar rezultātu 4:7 (3:1, 0:3, 1:3) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kulda precīzi meta spēle 18.minūtē, panākot rezultātu 3:1 Ufas komandas labā. Mačā Latvijas hokejists nospēlēja 20 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes. Šīs sezonas deviņos mačos Kulda guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempionvienība Maskavas "Dinamo" ar Karsumu ierindā savā laukumā pārspēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistus - 5:1 (2:0, 2:1, 1:0).

Karsums pirmās trešdaļas vidū panāca 2:0 mājinieku labā, bet otrās trešdaļas 17.sekundē pēc viņa piespēles 3:0 vairākuma laikā panāca Leonīds Komarovs.

Karsums savas komandas otrajā maiņā uz ledus pavadīja 20 minūtes un 15 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks vienībā. Viņš veica četrus metienus, kā arī uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Šīs sezonas 22 mačos Karsums guvis deviņus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Citā spēlē sestdien pie uzvaras pēcspēles metienu sērijā tika uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā pagājušās sezonas līgas fināliste Čeļabinskas "Traktor", kas viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Omskas "Avangard" hokejistus.

Dārziņš, kurš iepriekš bija iekļauts vienības savainoto spēlētāju sarakstā, izlaida trešo maču pēc kārtas, bet "Traktor" svinēja trešo panākumu pēc kārtas.

Tāpat sestdien zaudējumu piedzīvoja uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) savā laukumā piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Lev".

Rēdlihs pēc ceļgala traumas gūšanas izlaidis otro maču pēc kārtas, bet Sprukts pēc ceļgala saišu traumēšanas šosezon, iespējams, laukumā vairs nedosies.

Maskavas "Dinamo" ar 47 punktiem 22 spēlēs pašlaik ir Rietumu konferences un visas līgas līderi, bet "Lokomotiv" ar 28 punktiem 21 mačā Rietumos atrodas 11.pozīcijā.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 39 punktiem 20 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Traktor" ar 25 punktiem 19 mačos ir devītie.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!