Foto: DELFI

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda piektdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, taču tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Ufas "Salavat Julajev" tikt pie uzvaras.

"Salavat Julajev" savā laukumā spraigā cīņā ar 4:5 (2:0, 2:3, 0:2) savā laukumā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ"

Kulda rezultatīvi piespēlēja jau 57.sekundē, kad dueļa rezultātu atklāja Deniss Tolpenko. Otrā perioda sākumā "Salavat Julajev" bija izdevies izvirzīties vadībā jau ar 3:0, taču mača viducī "Severstaļ" nepilnu trīs minūšu laikā pamanījās gūt trīs vārtus un rezultātu izlīdzināt.

Pēc tam gan Kirils Koļcovs no jauna vadībā izvirzīja mājiniekus, gūstot savus otros vārtus šajā cīņā, bet noslēdzošajā trešdaļā Čerepovecas klubs guva divus bezatbildes vārtus, nodrošinot sev panākumu.

Kulda šoreiz laukumā pavadīja 21 minūti un vienu sekundi, metienus pa vārtiem neizdarot, taču veicot pa diviem spēka paņēmieniem un bloķētiem metieniem.

Latvijas aizsargs šīs sezonas 37 mačos guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā mačā pārliecinošu zaudējumu cieta latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 1:5 (0:2, 0:3, 1:0) piekāpās līgas līdervienībai Maskavas CSKA.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 52 sekundes, pa to laiku izceļoties ar vienu bloķētu pretinieku metienu.

Līdz ar to pārtūkusi Astanas kluba trīs panākumu sērija.

Svarīgu uzvaru tikmēr izcīnījusi latviešu speciālists Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izbraukumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 2:1) apspēlēja vienu no Austrumu konferences spēcīgākajiem klubiem Omskas "Avangard", tādējādi Rietumu konferences kopvērtējumā apsteidzot Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Omskas hokejistiem šis ir jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Austrumu konferences līderes godā ar 102 punktiem 50 spēlēs atrodas Kazaņas "Ak Bars", bet "Salavat Julajev" ar 77 punktiem 52 mačos ir piektie. Uzreiz seko "Baris", kam izdevies 51 cīņā iekrāt par trim punktiem mazāk.

Savukārt Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 117 punktiem 50 spēlēs ir CSKA, bet "Torpedo" ar 70 punktiem 51 mačā nu ir septītie, par diviem punktiem apsteidzot astotajā vietā esošo Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!