Foto: DELFI

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Ufas "Salavat Julajev" no zaudējuma izbraukumā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) pret vienu no turnīra pastarītēm Novokuzņeckas "Metallurg".

"Metallurg" pēc pirmajām divām trešdaļām bija panākuši vadību ar 2:0, bet cīņas 57.minūtē Dmitrijs Makarovs pēc Denisa Hlistova un Artūra Kuldas piespēlēm rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Tomēr jau pēc dažām sekundēm Sergejs Jemeļins atjaunoja divu vārtu pārsvaru mājiniekiem, nodrošinot uzvaru.

Kulda ar rezultatīvu piespēli izcēlies jau otrajā mačā pēc kārtas.
Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 52 sekundes, kas bija trešais ilgākais spēles laiks komandā. Šo minūšu laikā Latvijas hokejists bloķēja divus pretinieku raidījumus un veica vienu spēka paņēmienu.
Kā zināms, Novokuzņeckas vienība ir viena no šīs sezonas vājākajām KHL komandām, kas 51 mačā tikai 11 reizes uzvarējusi pamatlaikā.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 50 spēlēs izcīnītiem 86 punktiem atrodas piektajā vietā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!