Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Artūrs Kulda otrdien guva savus pirmos vārtus sezonā, palīdzot Helsinku "Jokerit" komandai tikt pie uzvaras, savukārt Kaspars Daugaviņš atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, tomēr viņa pārstāvētā un Pētera Skudras ar Ģirtu Ankipānu trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmspēdējās kārtas spēlē cieta zaudējumu.

"Jokerit" mājās ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, nodrošinot sev pirmo vietu Bobrova divīzijā, kas ļaus Somijas klubam KHL regulāro čempionātu noslēgt Rietumu konferences otrajā pozīcijā, nodrošinot sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu pirmajās divās kārtās.

Kulda spēlēja 20 minūtes un 24 sekundes un guva savas komandas uzvaras vārtus. Viņš divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja trīs spēka paņēmienus.

Aizsargs spēles 16.minūtē pēc Juhamati Āltonena un Villes Lajunena piespēlēm panāca 2:0 "Jokerit" labā. SKA otrajā periodā vienu ripu atguva, taču trešā perioda sākumā Āltonens atjaunoja divu ripu pārsvaru.

Šosezon Kulda KHL ir aizvadījis 41 spēli, kurā izcēlies ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Daugaviņš nopelnīja kārtējos trīs rezultativitātes punktus sezonā, bet "Torpedo" sīvā cīņā ar 4:5 (0:2, 2:1, 2:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Čerepovecas "Severstaļ".

Daugaviņš asistēja laukuma saimnieku pirmo divu vārtu guvumā, kā arī ceturtajos vārtos. Viņš nospēlēja 17 minūtes un 58 sekundes, pa vārtiem nemeta, uzvarēja abos iemetienos un nopelnīja divas soda minūtes par turēšanu ar nūju. "Severstaļ" Latvijas hokejista noraidījumu izmantoja, panākot 3:2 savā labā.

"Torpedo" pamatlaika pirmspēdējā minūtē pēc Nikolaja Žerdeva metiena, kuram asistēja Daugaviņš, panāca 4:4, tomēr pagarinājumā viesiem uzvaru nodrošināja Ondržejs Nemecs.

Šosezon Daugaviņš 51 spēlē izcēlies ar 15 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm. Sezonu viņš sāka Maskavas "Dinamo" komandā, kur guva vienus vārtus un trīs reizes asistēja, taču ar savu sniegumu neapmierināja kluba vadību, kas no viņa pakalpojumiem atteicās, tāpēc Latvijas izlases kapteinis nonāca "Torpedo", kur ir izcēlies ar 14 vārtiem un 21 piespēli, būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs.

Kā ziņots, neveiksmi otrdien piedzīvoja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, kas izbraukumā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās vienai no sacensību pastarītēm Habarovskas "Amur".

Līdz ar to "Amur" vienība ir pārtraukusi savu sešu zaudējumu sēriju, kamēr izslēgšanas spēlēs jau iekļuvusī "Admiral" komanda piedzīvojusi trešo neveiksmi pēdējo četru maču laikā.

Šī mača laikā "Amur" hokejistiem izdevās izvirzīties vadībā ar 3:0, kad pa vārtiem guva Nikolajs Skladņičenko, zviedrs Niklass Bergfošs un Rinats Ibragimovs. Savukārt goda vārtus "Admiral" komanda guva 45.minūtē, tos iemetot Kirilam Voroņinam.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 35 sekundes, veicot četrus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā viens spēka paņēmiens.

Latvijas hokejists šosezon KHL 51 spēlē ir guvis astoņus vārtus un atdevis 16 rezultatīvas piespēles, būdams kluba otrs rezultatīvākais aizsargs.

Savukārt citā spēlē Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" savās mājās ar 3:6 (2:2, 0:2, 0:2) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Masaļskis vārtus sargāja no spēles sākuma, taču pēc ceturtās ielaistās ripas spēles 31.minūtē, kad mājinieki nokļuva iedzinējos ar 2:4, viņš tika nomainīts. Spēles otrajā daļā "Lada" vārtus sargāja Ivans Kasutins, taču arī viņš ielaida divas ripas.

"Ņeftehimik" labā pa diviem vārtiem guva Bogdans Jakimovs un Dens Sekstons.

Toljati komanda cieta piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs, bet Ņižņekamskas vienība, kura Austrumu konferencē turpina cīņu par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm, izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

Austrumu konferencē otrdien kļuva zināma septītā Gagarina kausa izcīņas dalībniece, par kuru kļuva Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas savās mājās ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 127 punktiem 58 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr "Jokerit" ir otrie ar 108 punktiem, bet "Torpedo" septītie ar 99 punktiem.

Austrumos vadībā ar 104 punktiem ir Omskas "Avangard", kas pirmo vietu konferencē nodrošināja otrdien. Tikmēr "Admiral" Austrumos ar 92 punktiem 59 mačos atrodama piektajā vietā, "Avtomobilist" ar 91 punktu ir septītā, "Ņeftehimik" ar 86 punktiem astotā, bet "Lada" ar 69 punktiem ir noslīdējusi uz pirmspēdējo - 13.vietu.

Rietumu konferencē jau zināmas visas astoņas komandas, kuras piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Par Gagarina kausu cīnīsies Maskavas CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Sanktpēterburgas SKA un Bratislavas "Slovan".

Savukārt Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Vladivostokas "Admiral", Kazaņas "Ak Bars" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Uz pēdējo ceļazīmi pretendē Astanas "Baris" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

KHL regulārais čempionāts noslēgsies ceturtdien.

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!