Foto: F64

Ar rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta savstarpējā spēlē trešdien izcēlās Latvijas izlases spēlētāji Artūrs Kulda un Lauris Dārziņš, savukārt uzbrucējs Mārtiņš Cipulis piedzīvoja debiju Čehijas klubā Prāgas "Lev".

Aizvadītajā mačā Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda ar 5:4 (1:3, 1:0, 2:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību.

Dārziņš rezultatīvi piespēlēja komandas otrajos gūtajos vārtos, kad otrās trešdaļas 13.minūtē 2:3 panāca Aleksejs Tereščenko, savukārt Kulda pirms tam pirmās trešdaļas beigās palīdzēja Viktoram Drugovam vairākumā izvirzīt "Sibirj" vadībā ar 3:1.

Dārziņš pēcspēles metienu sērijā, kurā "Ak Bars" uzvarēja ar 2:1, veica divus metienus, realizējot vienu no tiem, savukārt Kulda pirmajā trešdaļā atzīmējās ar divu minūšu noraidījumu par grūdienu apmalē.

Abi hokejisti maču aizvadīja savu komandu otrajās maiņās - Kulda nospēlēto 22 minūšu un 38 sekunžu laikā veica divus metienus pa vārtiem, bet Dārziņš 11 minūšu un sešu sekunžu laikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem.

Kulda šīs sezonas 31 mačā guvis septiņus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, bet Dārziņš 16 spēlēs guvis vienus vārtus un iekrājis trīs rezultatīvas piespēles.

Cipulis savā pirmajā spēlē "Lev" rindās palīdzēja Prāgas klubam ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) savā laukumā uzvarēt Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Cipulis darbojās trešajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadot 11 minūtes un 50 sekundes. Latvietis protokolā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem.

"Lev" klubā par ģenerālmenedžeri strādā latvietis Normunds Sējējs, kurš iepriekš šos pienākumus veica Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" un personīgi uzaicināja uzbrucēju uz Prāgu. Trīs no iepriekšējām četrām sezonām 32 gadu vecais Cipulis pavadīja Rīgas "Dinamo", taču pēc aizvadītās sezonas ar viņu līgums netika pagarināts.

Jauno sezonu Cipulis iesāka bez kluba, taču novembra sākumā aizvadīja divas spēles Latvijas valstsvienības sastāvā pret Krievijas otro izlasi, vienā no mačiem izceļoties arī ar vārtu guvumu.

Citās spēlēs zaudējumus izbraukumā piedzīvoja aizsarga Sanda Ozoliņā pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda un uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomitiv" komanda. "Atlant" ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA, bet "Lokomotiv" ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) zaudēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai līgas čempionvienībai Maskavas "Dinamo".

Ozoliņš kā otrās maiņas aizsargs laukumā pavadīja 19 minūtes un 55 sekundes, izceļoties ar divu minūšu noraidījumu par sitienu ar nūju, savukārt Rēdlihs otrajā uzbrucēju virknējumā aizvadīja desmit minūtes un deviņas sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem.

Citviet uzvaru kārtējā regulārā čempionāta spēlē izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, kas savā laukumā ar 5:3 (0:0, 4:2, 1:1) pieveica Minskas "Dinamo" vienību. Pujacs šo maču aizvadīja savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 20 minūtes un 26 sekundes. Šajā laikā aizsargs ar rezultativitāti neizcēlās un soda minūtes nenopelnīja.

Omskas kluba labā šajā mačā ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Frolovs, bet "Dinamo" rindās ar vārtu guvumu savā otrajā KHL spēlē atzīmējās Džo Pavelskis.

Jāizceļ, ka "Avangard" vienība pēdējās 24 spēlēs piedzīvojusi tikai četrus zaudējumus.

Citā spēlē pie panākuma tika arī aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) izbraukumā pārspēja Čeļabinskas "Traktor". Trešajā aizsargu pārī spēlējušais Bārtulis uz ledus pavadīja 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā izcēlās ar divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokām. Zīmīgi, ka šī mazākuma laikā otrās trešdaļas vidū "Donbass" ielaida savus vienīgos vārtus mačā.

Zaudējumu tikmēr piedzīvoja vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 4:5 (1:2, 0:2, 3:1) savā laukumā piekāpās Čehovas "Vitjaz" vienībai. Masaļskis šajā mačā prata atvairīt tikai 16 no 21 metiena.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 65 punktiem 33 spēlēs ieņem pirmo vietu, taču tāds pats punktu skaits ir arī otrajā pozīcijā esošajai "Avangard" vienībai. "Sibirj" tikmēr ar 51 punktu 32 mačos atrodas sestajā pozīcijā, bet "Jugra" ar 39 punktiem 32 cīņās ir desmitie.

Savukārt Rietumu konferencē Maskavas "Dinamo" ar 70 punktiem 32 spēlēs ieņem pirmo vietu, atrodoties arī visas līgas kopvērtējuma pirmajā vietā, otrie ar 64 punktiem 33 mačos ir "Lokomotiv" hokejisti, "Lev" kontā 47 punkti 32 spēlēs, kas dod sesto pozīciju, "Donbass" ar 43 punktiem 33 cīņās ieņem devīto vietu, bet "Atlant" ar 37 punktiem 33 spēlēs ir 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!