Foto: F64

Pa rezultatīvai piespēlei Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien veica Latvijas aizsargi Artūrs Kulda un Sandis Ozoliņš, tomēr viņu pārstāvētās vienības piekāpās citu latviešu pārstāvētajiem klubiem.

Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 0:1) savā laukumā pēcspēles metienos piekāpās latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Maskavas CSKA vienībai.

Kulda piedalījās savas komandas pirmo vārtu guvumā, kad otrās trešdaļas beigās vairākumā CSKA pārsvaru līdz 2:1 samazināja Aleksejs Kopejkins.

Šīs sezonas 30 mačos Kulda guvis septiņus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Otrajā aizsargu pārī spēlējušais Kulda laukumā pavadīja 23 minūtes un 55 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Viņš pa pretinieku vārtiem veica četrus metienus.

Savukārt ceturtajā uzbrucēju maiņā spēlējušais Sprukts laukumā pavadīto 16 minūšu un 15 sekunžu laikā veica vienu metienu pa vārtiem, kā arī uzvarēja desmit no 15 iemetieniem.

Pēcspēles metienu sērijā, kurā viesi bija pārāki ar 2:1, uzvaru CSKA komandai atnesa Aleksandrs Radulovs.

Maskavas klubs tika pie savas ceturtās uzvaras pēc kārtas, bet "Sibirj" piedzīvoja otro zaudējumu divos mačos.

Savukārt Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" vienība pārtrauca trīs uzvaru sēriju, ar 2:3 (1:0, 0:3, 1:0) savā laukumā piekāpjoties uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" komandai.

Ozoliņš rezultatīvi piespēlēja komandas pirmo vārtu guvumā, kad pirmās trešdaļas 15.minūtē 1:0 panāca Nikolajs Žerdevs.

Pieredzējušais aizsargs šīs sezonas 22 mačos guvis vienus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Otrajā aizsargu pārī spēlējušais Ozoliņš laukumā pavadīja 21 minūti un 27 sekundes, nopelnot divas soda minūtes, bet trešajā uzbrucēju virknējumā spēlējušais Dārziņš uz ledus pavadīja 12 minūtes un 25 sekundes un metienus pa vārtiem neveica.

Citviet otro uzvaru pēc trīs zaudējumu sērijas izcīnīja uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas savā laukumā ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus.

Rēdlihs darbojās savas komandas trešajā maiņā, nospēlēto astoņu minūšu un 30 sekunžu laikā metienus pa vārtiem neveicot.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 64 punktiem 32 mačos atrodas otrajā pozīcijā, vicelīderu godā esot arī visas līgas kopējā ieskaitē, CSKA ar 59 punktiem 31 spēlē ieņem ceturto vietu, bet "Atlant" ar 37 punktiem 32 cīņās ir devītie.

Savukārt Austrumu konferencē "Ak Bars" ar 63 punktiem 32 spēlēs ir līderi, bet "Sibirj" ar 50 punktiem 31 mačā atrodas sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!