Foto: F64
Latvijas hokejista Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru trenē leģendārais Maiks Kīnens, trešdien pārtrauca divu zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā.

"Kuņlun Red Star" savā laukumā Šanhajā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Bratislavas "Slovan" vienību. Ķīnas komandā vārtus guva Andrejs Kosticins, kurš izcēlās 19.minūtē, un Žilbērs Brulē, kurš 28.minūtē realizēja vairākumu. Tikmēr mājinieku vārtos Magnuss Helbergs tika galā ar 37 pretinieku raidījumiem pa vārtiem, tostarp 15 metienus atvairot pēdējā trešdaļā.

Kulda spēlēja 21 minūti un 11 sekundes, kas bija ilgākais laiks mājinieku rindās. Viņš bloķēja četrus metienus un izdarīja divus spēka paņēmienus, taču ar rezultativitāti šosezon vēl nav izcēlies.
Vēl vienā spēlē Vladivostokas "Admiral", kuras rindās pēc slimošanas atgriezās kapteinis Oskars Bārtulis, mājās pagarinājumā ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Helsinku "Jokerit" komandai. "Admiral", kura sezonu sākusi neveiksmīgi, cieta septīto zaudējumu deviņos mačos.

Vienīgā ripa šajā mačā tika gūta pagarinājuma otrajā minūtē, kad precīzs bija Mika Niemi. "Jokerit" vārtsargs Raiens Zapolskis atvairīja 29 pretinieku metienus. Bārtulis spēlēja 28 minūtes un 32 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā, pa vārtiem nemetot un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju. Viens no šī mača galvenajiem tiesnešiem bija Eduards Odiņš.

Tāpat zaudējums trešdien cieta Mārtiņa Karsuma un Kristapa Sotnieka pārstāvētās komandas. Maskavas "Dinamo" ar Karsumu sastāvā mājās 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) zaudēja Čeļabinskas "Traktor". Karsums ar rezultativitāti neizcēlās, spēlējot 18 minūtes un 24 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem un izdarot četrus spēka paņēmienus, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju. "Traktor" hokejisti bija labāki, jau pirmajā periodā pēc Pola Šehuras un Riharda Ginges metieniem panākot 2:0. Mājinieki vienīgos vārtus iemeta 50.minūtē, kad izcēlās Andrejs Aleksejevs, taču tobrīd "Traktor" jau bija priekšā ar 3:0.

Tikmēr Sotnieks un "Lada", kuru trenē Artis Ābols, viesos ar 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) atzina Minskas "Dinamo" pārākumu. Sotnieks spēlēja 17 minūtes un sešas sekundes, statistikā ar neko neizceļoties. "Lada" cieta jau sesto zaudējumu pēc kārtas. Savukārt uzvaru sēriju turpināja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas mājās ar 6:2 (4:1, 2:0, 0:1) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", izcīnot desmito uzvaru tikpat mačos.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Iļja Kovaļčuks, Ņikita Gusevs un Aleksandrs Barabanovs, Kovaļčukam izdarot arī divas rezultatīvas piespēles. Savukārt citā spēlē Maskavas CSKA viesos pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pieveica Habarovskas "Amur" komandu, izcīnot devīto panākumu pēc kārtas. CSKA spēles otrajā trešdaļā bija vadībā ar 2:0, vārtus gūstot Antonam Burdasovam un Valērijam Ņičuškinam, kamēr pēc tam "Amur" spēja panākt izlīdzinājumu, divas reizes vairākumā izceļoties Vladislavam Ušeņinam, kurš 2:2 panāca nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Savukārt "bullīšos" CSKA komandai uzvaru nodrošināja Andrejs Kuzmenko.

Tāpat trešdien Maskavas apgabala "Vitjaz" viesos ar 5:4 (2:0, 2:3, 1:1) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj". "Vitjaz" izlaida divu ripu pārsvaru, tomēr spēles 57. minūtē Maksims Afinogenovs guva uzvaras vārtus, ļaujot Maskavas apgabala komandai pārtraukt triju zaudējumu sēriju. Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Sanktpēterburgas SKA, kura šosezon desmit mačos vēl nav zaudējusi un ir tikusi pie 28 punktiem.

Piecus punktus viņiem zaudē Maskavas CSKA vienība, kamēr tai ar 17 punktiem seko "Jokerit", bet par punktu mazāk ir Jaroslavļas "Lokomotiv", Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, un Mārtiņa Karsuma Maskavas "Dinamo", kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem ir pēdējā - 13. vietā.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" ir zaudējusi pēdējās sešās spēlēs, beet ceturtdien tā viesosies pie "Soči" komandas. Savukārt Austrumu konferencē vadībā ar 19 punktiem ir Kazahstānas klubs Astanas "Baris", kurai punktu zaudē Magņitogorskas "Metallurg", Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Omskas "Avangard". Savukārt 13. vietu ar septiņiem punktiem ieņem Toljati "Lada", kur spēlē Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols, kamēr "Admiral" ar sešiem punktiem ir pēdējā - 14. vietā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!