Foto: LETA

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda ceturtdien neglāba Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandu no zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

Pekinas klubs viesos ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) zaudēja Somijas vienībai Helsinku "Jokerit", kuru Kulda pārstāvēja divas iepriekšējās sezonas.

Otrajā periodā ar vārtu guvumiem apmainījās "Jokerit" hokejists Peka Jormaka un "Kuņluņ Red Star" kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio, kurš šo sezonu iesāka Latvijas komandā Rīgas "Dinamo". Trešā perioda sākumā Sami Lepiste izvirzīja vadībā Helsinku vienību, bet pamatlaika pēdējā minūtē Olli Palola ieraidīja ripu tukšos viesu vārtos.

Kulda šajā spēlē laukumā bija bija 13 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā ar rezultatīvām darbībām neizcēlās, bet saņēma sešas soda minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latvijas aizsargs šosezon 41 spēlē guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kur vada Artis Ābols ar Viktoru Ignatjevu, viesos ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

"Lada" cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, kamēr CSKA savu uzvaru sēriju pagarināja līdz astoņiem mačiem.

Sotnieks 29.decembrī pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā, taču pēc tam atkal nav spēlējis un nedevās ar komandu arī izbraukumā. Viņš šosezon 15 spēlēs guvis divus vārtus.

Lāšs Jūhansons CSKA vārtos atvairīja visas 22 "Lada" hokejistu mestās ripas.

Tāpat kā CSKA, arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA izcīnīja "sauso" uzvaru, savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspējot Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

SKA vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja visas 20 pretinieku mestās ripas, kamēr vienīgos vārtus guva Patriks Herslijs.

Sanktpēterburgas hokejistiem šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Uzvaru ceturtdien izcīnīja arī viena no Austrumu konferences vadošajām komandām Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas viesos ar rezultātu 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Tikmēr zaudējumu cieta Bratislavas "Slovan", kuru Rīgas "Dinamo" cenšas panākt, lai izbēgtu no pēdējās vietas Rietumu konferencē. "Slovan" savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) zaudēja Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem, kuru labā divus vārtus guva Aleksejs Kručiņins.

Pie trešās uzvaras pēc kārtas tika finansiālu problēmu māktā Vladivostokas "Admiral", kas savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Astanas "Baris" komandu, kurai zaudējumu sērija ievilkusies līdz astoņiem mačiem. Savukārt Novosibirskas "Sibirj" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) apspēlēja Omskas "Avangard".

Svētdien Astanā norisināsies KHL Zvaigžņu spēle, līdz ar to līdz otrdienai KHL būs pārtraukums. Zvaigžņu spēlē piedalīsies arī Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miks Indrašis.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 126 punktiem 50 mačos ir SKA, kurai ar 118 punktiem seko Maskavas CSKA.

Latvija izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 82 punktiem ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 72 punktiem atrodas vien devītajā pozīcijā, trīs punktus aiz izslēgšanas turnīra zonas.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 48 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot septiņus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 91 punktu ir "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien piektais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", "Ņeftehimik" un Magņitogorskas "Metallurg" vienībām.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 77 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, "Kuņluņ Red Star" vienība ar 58 punktiem ir 11.vietā, bet pēdējā, 14.pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!