Foto: F64

Pārliecinošu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 6:1 (1:1, 2:0, 3:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Peka Jormaka.

Pirmā perioda vidū viesi izvirzījās vadībā, tomēr piecas minūtes vēlāk "Jokerit" panāca izlīdzinājumu. Arī otrās trešdaļas pirmo pusi komandas neguva vārtus, bet tad mājinieki pārņēma vadību un četras minūtes vēlāk jau guva trešos vārtus.

Trešajā periodā mājinieki sameta vēl trīs vārtus, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

Kulda šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 49 sekundes, atzīmējoties ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu.

Nākamo spēli Somijas klubs aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Zīmīgi, ka šajā mačā Artūram, iespējams, būs iespēja pirmo reizi spēlēt pret savu jaunāko brāli Edgaru, ja uzbrucējs tiks iekļauts rīdzinieku vienības sastāvā.

Tāpat šajā cīņā gaidāmā uzbrucēja Vitālija Pavlova atgriešanās, kurš būs izcietis 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas viņam liedza spēlēt Eiropas klubos.

Tikmēr otro zaudējumu pēc kārtas ceturtdien piedzīvoja līgas spēcīgākā vienība Jaroslavļas "Lokomotiv", kas viesos ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:1) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Kā zināms, "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, piedzīvoja 13 uzvaru sēriju, ko otrdien pārtrauca Čeļabinskas "Traktor".

Jau vēstīs, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā varonīgi atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:4 (0:2, 2:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Rīgas komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Tims Sestito, bet pa precīzam metienam Villes Leino, Kaspara Saulieša un Laura Dārziņa rēķinā. Tikmēr viesu labā divus vārtus guva Anatolijs Goliševs, kamēr viens precīzs metiens Igora Žuravļova un Nikolaja Timašova rēķinā.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir "Lokomotiv", kas 28 dueļos izcīnījusi 59 punktus. Tikmēr ceturtā spēcīgākā komanda ar 46 punktiem 25 spēlēs ir "Jokerit", kamēr Rīgas klubs ar ar 32 punktiem atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no labāko astotnieka atpaliekot septiņus punktus.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ir Novosibirskas "Sibirj", kam 26 dueļos 51 punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!