Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pie panākuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā tikusi Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) apspēlēja turnīra līderi Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Pirmās trešdaļas laikā "Jokerit" izvirzījās vadībā ar 2:0, taču 56. minūtē Sergejs Koņkovs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. "Lokomotiv" tā arī neizdevās atspēlēties, jo 59.minūtē trešo ripu viesu vārtos raidīja Niko Kapanens.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 28 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot. Latvijas hokejista rēķinā arī divi bloķēti metieni un četri spēka paņēmieni.

Jau ceturtdien "Lokomotiv" gaida izbraukumā gaida tikšanās ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Savukārt zaudējumu cietu latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas izbraukumā ar 1:5 (0:2, 0:1, 1:2) piekāpās Maskavas CSKA.

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 25 minūtes un 47 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem, pa to laiku metienus pa vārtiem neizdarot, taču izpelnoties divas soda minūtes un bloķējot divus pretinieku raidījumus.

Neveiksmi piedzīvojusi arī latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Šī vienība izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 35 sekundes, veicot trīs metienus. Latvietis izcēlās arī ar diviem uzvarētiem iemetieniem no četriem.

Jau vēstīts, ka latviešu speciālista Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" vienība otrdien piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, kamēr vārtsargs Edgars Masaļskis kārtējo reizi palika ārpus pieteikuma.

"Lada" otrdien savā laukumā ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās Maskavas "Spartak" hokejistiem.

Zīmīgi, ka šī ir ne tikai "Lada" vienības ceturtā neveiksme pēc kārtas, bet arī ceturtā reize, kad ārpus komandas pieteikuma palika Masaļskis.

Viesu komanda pirmās trešdaļas izskaņā trīs minūšu laikā guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Lai arī otrā perioda vidū "Lada" rindās spēlējošais Aleksandrs Bumagins vienus vārtus atguva, panākt neizšķirtu mājiniekiem neizdevās, līdz ar to tika ciesta kārtējā neveiksme KHL mačos.

Pirms tam "Lada" aizvadīja četru spēļu izbraukumu, kurā pēdējās trīs spēlēs cieta zaudējumus. Turpinājumā "Lada" hokejistus sagaida vēl viena mājas spēle, kurā tie tiksies ar pašreizējo čempioni Sanktpēterburgas SKA, bet jau svētdien aizvadīs maču Rīgā, kurā spēkosies ar vietējo "Dinamo".

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 69 punktiem 35 spēlēs ir "Lokomotiv" vienība, bet otrā ar 62 punktiem 33 cīņās ir "Jokerit". Tikmēr "Torpedo" ar 62 punktiem 34 mačos ir ceturtie.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 64 punktiem 34 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas tagad jau par astoņiem punktiem apsteidz tuvākās sekotājas Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg". Tikmēr "Admiral" ar 52 punktiem 54 mačos ir septītie, bet "Lada" ar 40 punktiem ieņem 13.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!