Foto: Sputnik/Scanpix

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Rietumu konferences vicelīdere Helsinku "Jokerit" no Somijas, kas ar rezultātu 5:4 (2:2, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā uzveica Čeļabinskas "Traktor".

Spēles devītajā minūtē abas vienības 11 sekunžu laikā apmainījās ar vārtu guvumiem. Tāpat arī pēc astoņām minūtēm abas vienības ar 18 sekunžu intervālu katra guva pa vārtiem.

Otrā perioda devītajā minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, taču nedaudz vairāk kā pēc pusminūtes "Traktor" atkal panāca izlīdzinājumu, bet trešdaļas 14.minūtē viesi jau izvirzījās vadībā.

Tomēr sešas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki panāca neizšķirtu un komandām bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks. Tajā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pārāki bija mājinieki. Uzvaras "bullīti" Somijas kluba labā guva Filips Larsens.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 43 sekundes, veicot divus neveiksmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat aizsarga rēķinā viens spēka paņēmiens un viens bloķēts metiens.

Tikmēr uzvaru ceturtdien izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas savā laukumā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) pārspēja Astanas "Baris" vienību no Kazahstānas.

Kā zināms, "Admiral" kapteinis Bārtulis traumas dēļ nevarēs spēlēt aptuveni līdz nedēļas nogalei, tomēr uzreiz pēc tam sāksies ar valstsvienības spēlēm saistītais pārtraukums.

Tāpat uzvaru trešdien izcīnīja Austrumu konferences līdere Novosibirskas "Sibirj", kas savā laukumā ar 5:2 (3:0, 1:2, 1:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 84 punktiem 39 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet tai konferencē ar 72 punktiem seko "Jokerit".

Otrais lielākais punktu skaits gan ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kas tikusi pie 79 punktiem, tomēr tā ir aiz "Jokerit" hokejistiem, kuriem otro vietu dod divīzijas līderpozīcija. Vēl ceturtā ar 70 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pēter Skudras trenētā "Torpedo" vienība, bet septītā ar 65 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kurai pie stūres ir Harijs Vītoliņš.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 38 spēlēs izcīnītiem 47 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par desmit punktiem.

Austrumu konferencē līdere ar 76 punktiem 40 spēlēs ir "Sibirj", bet no tās par sešiem punktiem atpaliek Omskas "Avangard".

Bārtuļa pārstāvētā "Admiral" komanda ar 65 punktiem atrodama piektajā pozīcijā, bet Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 47 punktiem ir 13.vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!