Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda no Ķīnas otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Kristapa Sotnieka pārstāvēto un Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" vienību, kas ļāva izvirzīties Austrumu konferences kopvērtējuma vadībā.

Aizvadītajā mačā Pekinas vienības rindās vārtus iemeta Kails Čipčura un Vojteks Voļskis, bet vārtos Magnuss Helbergs tika galā ar 23 pretinieku raidījumiem pa vārtiem.

Kulda šoreiz laukumā bija 17 minūtes un 44 sekundes, šajā laikā veicot trīs spēka paņēmienus un bloķējot četrus pretinieku metienus.

Savukārt Sotnieks 16 minūšu un 43 sekunžu laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem raidījumiem, vienu spēka paņēmienu un vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu.

Šosezon septiņās spēlēs Pekinas hokejisti guvuši piecas uzvaras, turklāt visi šie dueļi risinājušies izbraukumā un pirmo mājas spēli "Kuņluņ Red Star" aizvadīs vien sestdien, kad spēkosies ar Kuldas iepriekšējo vienību Helsinku "Jokerit".

Tikmēr kārtējo zaudējumu otrdien piedzīvoja cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" vienība, kas viesos ar 2:4 (0:1, 2:3, 0:0) piekāpās spēcīgajai Magņitogorskas "Metallurg" komandai.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Sergejs Mozjakins, kuram bija arī rezultatīva piespēle, bet ar trim piespēlēm atzīmējās Mets Elisons.

Bārtulis laukumā aizvadīja 27 minūtes un 52 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem.

Savukārt Kazahstānas komanda Astanas "Baris" otrdien ar 5:3 (2:0, 0:2, 3:1) viesos īpatnējā mačā uzveica Ufas "Salavat Julajev". Pēdējās minūtes ievadā vadībā vēl bija mājinieki, bet 54 sekundes pirms pamatlaika beigām, spēlējot vairākumā, izlīdzinājumu 3:3 panāca Naidžels Douss, vēl pēc 31 sekundes "Baris" jau vadībā izvirzīja Martēns Senpjērs, savukārt astoņas sekundes pirms beigām Douss ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Kopumā Douss izcēlās ar trim precīziem metieniem un sasniedza KHL rekordu veiktajos "hat-trick" - viņš ar trim vārtiem mačā izcēlies deviņas reizes, apsteidzot Mozjakinu un Danisu Zaripovu, kuri savās KHL karjerās to paveikuši pa astoņām reizēm.

Kopvērtējuma augšgala komandu mačos otrdien Maskavas CSKA ar 5:0 (3:0, 2:0, 0:0) savās mājās pieveica Hantimansijskas "Jugra", bet Omskas "Avangard" viesos ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) apspēlēja Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferencē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai čempionei Sanktpēterburgas SKA un CSKA ir pa 16 punktiem attiecīgi sešos un septiņos mačos. Ar 13 punktiem tām seko Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet vēl pa diviem punktiem mazāk ir Jaroslavļas "Lokomotiv" un "Soči".

Soču klubs otrdien ar 5:3 (1:3, 1:0, 3:0) mājās pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik", gūstot piecus vārtus pēc kārtas, jo viesi iemeta pirmās trīs ripas. Ņižņekamskas komanda uzvarēja sezonas pirmajos trijos mačos, bet nākamajās trijās cīņās ciestas neveiksmes.

SKA komanda trešdien Rīgā tiksies ar vietējo "Dinamo" komandu, kas pirmdien pēdējās minūtēs izlaida neizšķirtu duelī ar "Lokomotiv".

Vēl Rietumu konferencē devītā ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem septiņos mačos atrodama pirmspēdējā - 12.pozīcijā.

Austrumu konferences vadībā ar 14 punktiem septiņos mačos tagad ir "Kuņluņ Red Star" komanda, pa 13 punktiem savākušas "Baris" un "Avangard" vienības, bet pa 12 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars" un Novosibirskas "Sibirj".

Otrdien "Sibirj" ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) viesos apspēlēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Tāpat Toljati "Lada" ar septiņiem punktiem ir 13.vietā konferencē, bet "Admiral" ar trim punktiem atrodas pēdējā, 14.pozīcijā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!