Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pieveica latviešu speciālista Arta Ābola trenēto Toljati "Lada", kuras rindās ir arī aizsargs Kristaps Sotnieks.

Šī mača rezultātu 17.minūtē atklāja "Lada" komandu pārstāvošais aizsargs Čārlzs Genovejs, kurš pirms pāris sezonām spēlēja Latvijas komandā Rīgas "Dinamo". Viesi vadībā gan neatradās uz ilgu laiku, jo pēc 51 sekundes neizšķirtu panāca Korijs Keins.

Toljati vienībai ar vārtu gūšanu šajā mačā nevedās, bet 32.minūtē uzvaras vārtus mājinieku labā iesita Zeks Jueņs.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 11 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, nopelnot četras soda minūtes.

Tikmēr traumētais Sotnieks šim mačam nebija pieteikts.

"Lada" vienībai šis bija 13.zaudējums pēdējo 14 maču laikā. Vēl septembrī bija informācija, ka Ābols, ja komandas sniegums neuzlabosies, varētu tikt atlaists no Toljati kluba galvenā trenera amata, tomēr pēcāk vadība pauda speciālistam uzticību. "Lada" izmaiņas treneru korpusā šajā kalendārajā gadā neplānojot veikt.

Viens no Ābola palīgiem "Lada" komandā ir Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 48 punktiem 17 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, šosezon spēlējot bez zaudējumiem.

Tikmēr šīs konferences un visas līgas pēdējā vietā ir 13 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie sešiem punktiem 17 mačos.

Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 34 punktiem. "Kuņluņ Red Star" ar 30 punktiem ir ceturtā, bet pēdējā - 14.vietā - konferencē ar desmit punktiem atrodas "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!