Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvojusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas ar 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) izbraukumā piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Pirmajā spēles periodā aktīvāki bija viesi, un 17.minūtē vairākumu no vārtu priekšas realizēja "Salavat Julajev" uzbrucējs Antons Sļepiševs, kurš nonāca pirmais pie pretinieku komandas vārtsarga atsistās ripas. Otrā perioda sestajā minūtē pēc teicamas māņkustības rezultātu izlīdzināja mājinieku uzbrucējs Igors Ožiganovs. Pēc sešām minūtēm mājiniekiem no Novosibirskas pārsvaru panāca Dmitrijs Moņa, kurš raidīja ripu pāri vārtsarga plecam tieši vārtu devītniekā.

Pēc divām minūtēm viesi izlīdzināja rezultātu, kad vairākumā ar teicamu metienu no distances precīzs bija aizsargs Kirils Koļcovs.

Savus otros vārtus spēlē trešā perioda sestajā minūtē guva Moņa, izvirzot mājinieku komandu vadībā ar 3:2. Punktu spēlei pielika "Sibirj" uzbrucējs Aleksejs Kopeikins, kurš četras minūtes pirms pamatlaika beigām bija pirmais pie no borta atlēkušās ripas un panāca 4:2 savas komandas labā.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 55 sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis mača laikā bloķēja vienu pretinieku metienu.

"Salavat Julajev" pēdējo astoņu maču laikā cietuši jau septiņus zaudējumus, taču tas nav traucējis komandai nodrošināt vietu KHL izslēgšanas spēlēs. Kuldas pārstāvētais klubs ar 58 spēlēs izcīnītiem 80 punktiem atrodas Austrumu konferences septītajā vietā, tuvākos sekotājus Jekaterinburgas "Avtomobolist" apsteidzot par sešiem punktiem.

Arī devītajā vietā esošie Vladivostokas "Admiral", kur par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, iekrājuši 74 punktus, taču aizvadījuši par diviem mačiem vairāk.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli.

Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!