Foto: F64

Uzvaru saistošā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas savā laukumā ar 6:4 (1:3, 3:1, 2:0) pārspēja Vladivostokas "Admiral".

Cīņas gaitā mājinieki nokļuva iedzinējos ar 0:2, 1:3 un 3:4, tomēr prata atspēlēties un gūt uzvaru, gūstot mača pēdējos trīs vārtus pēc kārtas. Divas reizes precīzs uzvarētāju rindās bija Kirils Koļcovs, bet Aleksejs Kaigorodovs izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pieci no vārtiem tika gūti, kādai no komandām esot skaitliskajā vairākumā.

Kulda darbojās Ufas kluba otrajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 19 minūtes un sešas sekundes. Trešajā trešdaļā viņš uz ledus pabija vien nedaudz mazāk par divām ar pusi minūtēm, bet protokolā aizsargs izcēlās ar vienu spēka paņēmienu.

"Admiral" komandā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins. Vienība līdzšinējās četrās jaunās sezonas spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Ar sešiem punktiem četrās spēlēs "Salavat Julajev" ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma piekto vietu, bet "Admiral" cīnās bez punktiem un noslēdz konferences kopvērtējumu 14.pozīcijā.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Iepriekšējo sešu sezonu laikā Gagarina kausu pa divām reizēm izcīnīja Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo", bet pa vienai - Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!