Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 5:3 (1:1, 2:0, 2:2) savā laukumā pārspēja Austrumu konferences līdervienību Kazaņas "Ak Bars".

Lai gan pirmā trešdaļa starp abām vienībām noslēdzās neizšķirti 1:1, mača 47.minūtē Ufas klubs bija izvirzījies vadībā jau ar 4:1, kad pa vārtiem guva Deniss Tolpenko, Antons Slepiševs un Tēmu Hartikainens. Tiesa, dažu minūšu laikā viesi no Kazaņas divus vārtus atguva, kad izcēlās Igors Mirnovs un Mihails Varnakovs.

"Ak Bars" hokejistiem panākt neizšķirtu gan nebija lemts, jo 19 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu tukšos viesu vārtos raidīja Aleksandrs Kutuzovs, kuram tas bija otrais vārtu guvums šajā spēlē.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 19 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks šajā cīņā, pa to laiku metienus pa vārtiem neizdarot un pamatlaika izskaņā izpelnoties divu minūšu noraidījumu par abpusēju rupjību. Tāpat Latvijas hokejists bloķēja vienu metienu un veica vienu spēka paņēmienu.

Pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas savā laukumā ar 6:0 (0:0, 2:0, 4:0) pieveica Novokuzņeckas "Metallurg".

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Jevgēņijs Grigorenko.
Pujacs šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 56 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču bloķējot vienu metienu un veicot trīs spēka paņēmienus.

Novokuzņeckas komandai šis bija jau trešais zaudējums pēc kārtas.
Tikmēr citā mačā pie kārtējās uzvaras tikusi vēl viena vadošā Austrumu konferences komanda Omskas "Avangard", kas ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Jau vēstīts, ka latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" pirmdien gandrīz atspēlēja trīs vārtu deficītu pret pašreizējiem turnīra čempioniem Magņitogorskas "Metallurg".
"Baris" savā laukumā cieta zaudējumu ar 2:3 (0:3, 0:0, 2:0), kas klubam lika pārtraukt trīs panākumu sēriju.

Magņitogorskas klubs jau pirmajā trešdaļā pamanījās izvirzīties vadībā ar 3:0, kad vārtus guva Rinats Ibragimovs, Oskars Osala un Deniss Platonovs. Dueļa turpinājumā rezultāts ilgu laiku nemainījās, bet 55.minūtē Astanas kluba labā pirmos vārtus guva kanādietis Naidžels Douss, bet pēc 21 sekundes otro ripu viesu vārtos raidīja Romāns Starčenko, tādējādi atjaunojot intrigu par uzvaru šajā mačā. Tiesa, "Baris" komandai tā arī neizdevās gūt vēl vienus vārtus.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 25 sekundes un bloķēja trīs pretinieku raidījumus.

Magņitogorskas klubam izdevies izcīnīt pirmo uzvaru pēc diviem zaudējumiem.

Ar 96 punktiem 46 spēlēs "Ak Bars" saglabājusi Austrumu konferences līderes godu, bet no tās par septiņiem punktiem atpaliek "Avangard". Tikmēr Magņitogorskas "Metallurg" ar 87 punktiem ir trešie, bet "Salavat Julajev" ar 69 punktiem ir piektie, par trim punktiem apsteidzot "Baris" komandu.

Tikmēr "Ņeftehimik" ar 45 punktiem 45 spēlēs ir 12.vietā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!