Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, septītajā, mačā otrdien Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda savā laukumā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) uzvarēja latviešu speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām pārāki ar 4-3 bija "Salavat Julajev" hokejisti. Ufas klubs tādējādi iekļuvis konferences pusfinālā, bet "Torpedo" komandai šī sezona ir beigusies.

Pirmās trešdaļas pirmajā pusē divu vārtu pārsvaru mājiniekiem deva Igors Mirnovs un Sergejs Zinovjevs, bet tās izskaņā "Torpedo" komandai vienus vārtus atguva Sergejs Bernackis. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Kulda darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 27 minūtes un 48 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks mājinieku rindās. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divi bloķēti raidījumi un trīs spēka paņēmieni.

"Salavat Julajev" un "Torpedo" regulārajā čempionātā ieņēma Austrumu konferences attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Konferences pusfinālā Ufas klubs tiksies ar Kazahstānas komandu Astanas "Baris", kas regulāro čempionātu noslēdza konferences otrajā vietā, bet ceturtdaļfinālā ar 4-0 pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Otrajā Austrumu konferences pusfināla pārī spēkosies Krievijas klubi Magņitogorskas "Metallurg" un Novosibirskas "Sibirj", savukārt Rietumu konferencē gaidāmi dueļi starp Krievijas klubiem Sanktpēterburgas SKA un Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlē latviešu uzbrucēji Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs, kā arī Čehijas komandu Prāgas "Lev" un Ukrainas vienību Doņeckas "Donbass", kuru pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo". Rīdzinieki šosezon pēc gada pārtraukuma iekļuva Gagarina kausa izcīņā, tomēr nepārvarēja Rietumu konferences ceturtdaļfināla barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!